Potato hash

Hash is een typisch Amerikaans stevig ontbijtgerecht met aardappel. Maar je kunt deze hartige hap ook prima als lunch of avondmaaltijd eten. Het leuke van dit gerecht is dat je van alles kunt toevoegen: verschillende groenten, vlees, een eitje. Wat je maar in je koelkast hebt liggen. Potato hash is de ideale maaltijd om restjes op te maken.

Het is dus bedoeling dat je voor deze hearty dish ingrediënten gebruikt die in je koelkast liggen die je anders misschien zou weggooien. Wist je dat maar liefst een derde van al het eten wordt weggegooid? In een Nederlands huishouden verdwijnt elk jaar zo’n 105 kilo voedsel in de container. Zonde! Heb je een paar gekookte aardappelen over of ligt er een verdwaald bosuitje in de koelkast? Misschien staat er nog een blikje maïs in de kast die je kunt toevoegen? Wees creatief en creëer je eigen hartige hap. Zo draag je ook een steentje bij aan het reduceren van de voedselverspilling.

Voor deze potato hash gebruikten wij onderstaande ingrediënten. Snijd de aardappelen, courgette en paprika in blokjes. Bak de aardappel en courgette in een beetje olijfolie in 5-6 minuten goudbruin. Voeg de ui en paprika toe en bak een paar minuutjes al omscheppend mee. Bak ondertussen de eitjes. Schep de groenten op de borden en breng op smaak met de peterselie en een snuf peper en zout. Leg de spiegeleitjes bovenop de potato hash en bestrooi eventueel met peper en zout.

4 overgebleven gekookte aardappelen
1 courgette
1 paprika
1 kleine ui, fijngehakt
een restje bladpeterselie
2 eieren
peper en zout

potato hash

Tags from the story
, , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.