Power quinoasalade

Op Wereld Vegetarisme Dag delen we graag een vegetarisch recept met je. Dit recept voor een heerlijke quinoasalade kregen we van onze favoriete hotspot Hills & Mills. We gaven er onze eigen draai aan en maakten er een power quinoasalade van. De salade is voedzaam, gevarieerd, glutenvrij, lactosevrij, veganistisch én ideaal voor sporters. En bovendien zo klaar. De perfecte post-workout maaltijd dus. Maak een beetje extra en je hebt de volgende dag een heerlijke lunch!

Spoel de quinoa af en kook met het halve bouillonblokje volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de quinoa afkoelen. Sprenkel wat limoensap over de stukjes appel. Meng de quinoa met alle overige ingrediënten. Enjoy!

Met dit recept kun je eindeloos variëren en zo je favoriete salade samenstellen. Vervang de spinazie eens door rucola, de rozijnen door cranberries, de appel door mango, de gedroogde abrikoos door gedroogde dadels en de olijfolie door balsamico. Of voeg pompoenpitten, zonnebloempitten of hennepzaad toe. Mmm!

Shoppinglist (voor 2 personen)
120 gram quinoa
200 gram spinazie
2 handjes verse basilicum, de blaadjes
1 appel, in stukjes gesneden
1 limoen
1 kop rozijnen
2 handen gedroogde abrikozen, in stukjes gesneden
2 handen noten (amandelen, pecannoten, walnoten, wat je maar lekker vindt)
1/2 groentebouillonblokje
olijfolie extra vierge

Het is je vast niet ontgaan dat wij quinoakutten zijn (pardon our French… wij moesten er hard om lachen). Ook dol op quinoa? Meer quinoa recepten vind je hier.

quinoasalade

 

Tags from the story
, , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *