Proteïne pannenkoeken

Pannenkoeken. Echt, maak ons er maar wakker voor! En dan vooral de pannenkoeken die ook nog eens gezond zijn. Oh ja en gemakkelijk te maken.Wij maken regelmatig een stapeltje als ontbijt, om mee te nemen voor onderweg of sportvoer. Ons eigen recept, we hebben er echte proteïne bommetjes van gemaakt. Het is eigenlijk hartstikke geheim, maar toch delen we ons succesrecept van de proteïne pannenkoeken met je. Gewoon, omdat eigenlijk iedereen wel gezonde pannenkoeken wil eten…

Maal de havermout tot meel in een blender of bijvoorbeeld een Nutribullet (dit hoeft niet perse maar is wel lekkerder en gemakkelijker bakken) en voeg de eieren, het eiwit, de banaan, kaneel en vanille toe. Blend alles tot een dunne en egale massa en voeg eventueel een scheutje water of plantaardige melk toe als het mengsel nog iets te dik is.

Verwarm een heel klein beetje roomboter in de koekenpan. Tip: gebruik een kwastje, dan heb je maar heel weinig nodig en bakken je pannenkoeken mooi egaal bruin. Giet het mengsel in de pan en draai de pan rond totdat de hele bodem bedekt is. Bakken maar! Even omflippen als de onderkant gaar is en dit kunstje nog een peer keer herhalen.

Nog geen 10 minuten later heb jij jouw guilt free pancakes klaar. Eet smakelijk. Geen dank ;-)

(Oh trouwens, wil je ze iets minder guilt free maar wel extra bijzonder? Voeg dan een lepel pindakaas toe aan het beslag. Because peanutbutter is always a good idea! Dit heb je niet van ons hè?!…)

Shoppinglist (voor 4 dunne pannenkoeken die wij helemaal alleen opeten…)
45 gram havermout
3 eieren
1 eiwit
1/2 banaan
flinke snuf kaneel
snufje vanille of een beetje merg uit een stokje
klein snufje kardemom (als je daarvan houdt)

Proteine pannenkoeken

Meer food:
6 healthy budget foods
Lekker warm en kruidig: golden milk
Pumpkin spice cake
Gezond ontbijt: carrot top
9x heerlijke recepten met appel

Blijf up-to-date en volg ons op Facebook & Instagram (username @GlowMagNL).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.