Homemade pumpkin chai latte

Wanneer je in de herfst en winter voorbij Starbucks loopt, vliegen de Pumpkin Spice Latte’s je om de oren. Deze koffievariant is ontzettend populair. Logisch misschien ook wel, want pompoen, kruiden en warme melk zijn troostende ingrediënten op een koude donkere dag. Maar wist je dat je zelf ook een heerlijke theevariant kunt maken? Pak dat restje pompoen erbij, want deze Pumpkin Chai Latte maak je lekker thuis!

De originele Chai wordt gemaakt van sterke zwarte thee met een kruidenmengsel, een zoetmiddel en melk of room. Wij maken daar natuurlijk een healthy versie van! Bij een goede Chai zit het ‘m allemaal in de kruiden. Je kunt zelf een Chai-proof mengsel maken van kaneel, kardemom, kruidnagel, gember en peper, maar laat je nu net deze ingrediënten ook vinden in een goede koek- of speculaaskruiden mix. Wel zo makkelijk!

De pompoenpuree maak je door de pompoen gaar te koken, af te gieten en te pureren. In een klein steelpannetje verwarm je de pompoenpuree met de kruiden, de vanille (en eventueel de honing) en je roert non-stop totdat alles goed gemengd is en lekker begint te ruiken. In de tussentijd laat je de theezakjes in het water trekken.

Je giet nu de melk bij het pompoenmengsel en terwijl je blijft roeren verwarm je het geheel verder totdat het tegen de kook aan is. Daarna zet je de staafmixer er nog even op om alles extra goed te mengen en de melk een beetje op te schuimen. Haal het theezakje nu uit het water en giet de warme melk erbij. Bestrooi met wat extra kaneel en lekker warm worden maar!

Meer een coffee lover? Vervang de thee door een espresso en je hebt je eigen healthy home made Pumpkin Spice Latte!

Shopping list (voor 2x Pumpkin Chai Latte)
3 el pompoenpuree
2 tl (bio) koek- of speculaaskruiden
2 tl honing (optioneel)
een paar druppels vanille extract of wat merg uit een vanillestokje
400 ml amandel- of soyamelk
2 groene Chai theezakjes (de Pukka Chai Vanille of Green Chai zijn onze favoriet!)
2x 100 ml water (gekookt en al wat afgekoeld)
garnering: kaneel

Heb je nog pompoen over? Je kunt er allerlei lekkers van maken!

pumpkin chai latte ingredienten

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.