Quinoa ontbijt met bosbessen

Goede voornemens. Ik heb ze plenty. Eigenlijk altijd wel, maar toch sta ik er zo aan het begin van een nieuw, fris jaar even extra bij stil. Mijn goede voornemens hebben altijd te maken met iets meer rust en meer genieten. Die twee gaan hand in hand want als ik de dingen die ik op een dag doe minder gehaast doe, geniet ik ook meer. En dat begint eigenlijk al bij het ontbijt! Zo ontbijt ik vrijwel iedere dag met yoghurt, fruit en muesli. Terwijl ik eigenlijk iedere dag wat anders wil ontbijten en daar inspiratie genoeg voor heb. Alleen ik neem er geen tijd voor! Daarom start ik in januari weer met goede-voornemen-ontbijtjes. Om te beginnen met mijn favo sportontbijt; warme quinoa met bosbessen. Zo maak je het:

Kook de quinoa in de sojamelk. Doe dit net zolang tot het vocht is opgenomen en je een lekker papje hebt. Voeg de besjes en kaneel toe en verwarm nog circa 2 minuten. Zo trekt de kaneelsmaak er in en worden de besjes lekker warm. Rooster intussen een handjevol amandelen. Je kunt ze ook zo toevoegen, maar geroosterd smaken ze nóg lekkerder. Schep de quinoapap in een kommetje en schep er de nootjes overheen. Besprenkel met de rietsuiker die licht zal smelten door de warme pap. Enjoy!

Uit ervaring weet ik dat als je de dag rustig en zonder haast begint, je een veel lekkerdere start hebt. Dus als ik nu weer eens begin bij het ontbijt, komt die rust er in de rest van de dag misschien ook vanzelf…

Shoppinglist (voor 1 persoon)
250 ml sojamelk
60 g quinoa
1 tl kaneel
2 handjes bosbessen
1 handje amandelen
1/2 tl rietsuiker (optioneel)

quinoa bosbes

Meer ontbijtinspiratie:
10 smoothies voor een goede start
Carrot mug cake
Gezonde ontbijtkoek
Rijstepap met pruimen en kaneel
Havermout met appel en pecannoten

Blijf up-to-date en volg ons op Facebook & Instagram (username @GlowMagNL).

 

 

The following two tabs change content below.

Tessa Linssen

Product Manager PowerBar op NutriSense
Tessa Linssen is triatlete en werkt als Marketing & Communicatie Manager bij de Johan Cruyff Foundation. Deze vrolijke en stralende iron woman heeft een doorzettingsvermogen waar je 'u' tegen zegt en geeft tips over haar favoriete sporten: hardlopen, fietsen en zwemmen.

Laatste berichten van Tessa Linssen (toon alles)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.