Quinoa schotel met zoete aardappel en linzen

In Frankrijk noemen ze linzen ook wel caviar du peuvre, ofwel het kaviaar van de armen. Linzen bevatten veel eiwitten en andere gezonde stoffen en zijn daardoor een serieus alternatief voor vlees. Daar hebben ze dan ook hun Franse bijnaam aan te ‘danken’. Ach, zo lusten we allemaal wel af en toe kaviaar toch?! Deze quinoa schotel bestaat uit allerlei voedzame heerlijkheid.

Schil en snijd de zoete aardappel en besprenkel de blokjes met wat olijfolie, peper en een goede snuf kruidenzout. Rooster de aardappel op 180 graden in zo’n 30 minuten gaar in de oven. Kook intussen ook de linzen in zo’n 20 tot 25 minuten gaar. Spoel en kook de quinoa in wat bouillon en snijd ondertussen vast de tomaatjes in vieren. Zorg ervoor dat alles ongeveer tegelijk klaar is en hussel het geheel dan door elkaar. Scheur de mozzarella in stukjes, lepel de avocado uit en garneer de quinoa schotel hiermee. Bestrooi met een flinke snuf peper en nog wat van het kruidenzout. En dan heerlijk genieten van deze gezonde quinoa (of kaviaar?) schotel: bon appétit!

Shopping list (voor 2 personen)
150 gram quinoa
100 gram groene (Du Puy) linzen
1 grote zoete aardappel (of 2 kleinere)
10 cherry tomaatjes
1 bol mozzarella
1 avocado
Kruidenzout – Provence d’Antan Fleur de Sel aux Ail et Fine Herbes Bio
peper (en eventueel zout naar smaak)
1 schepje bouillon
olijfolie

linzen culy-2014-02-25-om-14.13.18

Afbeelding: Flickr.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *