Quinoasalade met gerookte zalm

Een quinoasalade blijft favoriet na een workout. Deze quinoasalade met gerookte zalm is extra voedzaam en extra lekker. Makkelijk om te maken en zo klaar. Easy does it!

Spoel de quinoa af en breng met het halve bouillonblokje aan de kook. Hou voor de bereiding de aanwijzingen op de verpakking aan. Laat de quinoa afkoelen en meng met de bosui, rucola, tomaatjes, avocado en zalm. Verdeel de quinoasalade over twee borden en sprenkel het mengsel van citroensap+rasp erover. Breng op smaak met dille, peper en zout en garneer met de pijnboompitjes.

Shopping list (voor 2 porties)
150 gram quinoa
100 gram gerookte zalm, in stukken gesneden
150 gram cherrytomaatjes, gehalveerd
1 bosuitje, fijngesneden
1 avocado, ontpit en in stukjes
paar handjes rucola
sap + rasp van een verse citroen
1/2 bouillonblokje
pijnboompitjes, geroosterd
dille
peper en zout

Krijg je net als wij geen genoeg van quinoa? Kijk hier voor meer recepten.

quinoa salade

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *