Quinoasalade met aubergine en granaatappel

Deze knapperige quinoasalade is heerlijk om mee te nemen naar een picknick, maar smaakt thuis aan tafel natuurlijk net zo goed. De granaatappelpitjes geven de salade een lekkere, frisse bite.

Spoel de quinoa af met water, kook volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afkoelen. Snijd de aubergine in blokjes. Verhit de olie in een pan en fruit het sjalotje. Voeg de aubergine toe en schep af en toe om tot de aubergine gaar is. Breng op smaak met peper en zout en laat afkoelen. Meng de aubergine met de quinoa en rucola en schep op twee borden. Verdeel de granaatappelpitjes en geitenkaas over de quinoasalade.

Shopping list (voor 2 personen)
100 gram quinoa
1 sjalotje, fijngehakt
1 aubergine
2 flinke handen rucola
100 gram granaatappelpitjes
stukje zachte geitenkaas
olijfolie of kokosolie
peper en zout

Dol op quinoa? Klik hier voor meer heerlijke recepten met die superzaadje.

Tags from the story
, ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *