Rabarber crumble

We zitten volop in het rabarberseizoen. De groente met friszure smaak bevat vitamine A, B1, B2, B6, B11 en C en is rijk aan ijzer en andere mineralen zoals calcium, kalium, natrium en magnesium. Van rabarber wordt vaak jam of compote gemaakt, waar doorgaans veel suiker aan wordt toegevoegd. Deze rabarber crumble is suikervrij en heerlijk als dessert, of doe eens gek: als ontbijt.

Verwarm de oven voor op 160°C. Schil de appel en snijd in stukjes. Hak de dadels fijn in de keukenmachine of met een mes. Snijd de rabarber in stukken van zo’n 2 cm. Doe de appels, rabarber en dadels in een ovenschaal. Nu maak je de crumble. Meng de quinoavlokken, het amandelmeel, de kaneel en de ahornsiroop in een kom. Verdeel de crumble over het rabarbermengsel. Zet de schaal zo’n 60 minuten in de oven tot de rabarber zacht is en de crumble goudbruin.

We kunnen het ons bijna niet voorstellen, maar geen fan van rabarber? Dan kun je het recept voor de crumble ook gebruiken voor een appel crumble of crumble met rood fruit.

Shopping list
500 gram rabarber
2 appels
150 gram gedroogde dadels
100 gram quinoavlokken (havervlokken kunnen ook)
100 gram amandelmeel
2 el ahornsiroop
1 tl kaneel

rabarber crumble1

Tags from the story
, , ,

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *