Ontbijt en Lunchcafé Rauw in Rotterdam

Sinds Rauw de deuren opende stond deze zaak op ons ‘te bezoeken lijstje’. Eigenaresse Suzanne maakte tijdens haar reizen in Nieuw-Zeeland, Australië, Canada en Amerika kennis met raw food, een veganistische manier van eten, waarbij de ingrediënten niet verder verhit worden dan 42°C. Het idee is dat er dan zoveel mogelijk voedingsstoffen bewaard blijven. Graag wilde ze in Rotterdam ook zo’n unieke plek creëren, zoals ze die vond tijdens haar reizen. Met haar Rauw ontbijt- en lunchcafé is dat zeker gelukt.

Het Deliplein op Katendrecht, waar je Rauw kunt vinden, is een van de pareltjes van de stad. Als het zonnetje schijnt doet de oude hoerenbuurt (ja dat was het vroeger) gewoon bijna idyllisch aan. Je vindt er ontzettend veel leuke horeca initiatieven, maar ook creatieven vinden daar hun thuis.

In het kleine zaakje is duidelijk aandacht aan de details gegeven. Zo hangen er prachtige lampen boven het natuurlijke meubilair, knalt een van de muren je tegemoet als een zee van roze en staan er prachtige veldboeketjes op tafel. De sfeer is relaxt en vanaf de tafeltjes buiten heb je een prachtig uitzicht over het Deliplein en een doorkijk naar de Wilhelminapier.

De slow juice waar we mee starten, geserveerd in een Ball jar, is zalig! Om over de koffie, met vers gemaakte amandelmelk, nog maar niet te spreken. Bij de koffie krijgen we een klein cacao bonbonnetje, want Suzanne bakt ook allerlei lekkers. Zonder dierlijke producten dus.

We kiezen voor kaneel rozijnen toast met drie soorten beleg (ahornsiroop, amandelboter en chocopasta) en de bananen crêpe met vers fruit en kokoscrème. Not your average breaky! Maar oh zo lekker, als het op is kijken we ietwat beteuterd naar ons lege bordje.

Bij het afrekenen valt ons oog op de vitrine waar onder andere een ‘snickers’ taart in staat. Oké, we hebben duidelijk nog een extra reden om weer eens terug te gaan! Rauw eten lijkt misschien ingewikkeld of ver van je bed. Maar bij zaken zoals Rauw is het allemaal niet zo ingewikkeld. Het is vooral heel erg lekker!

Ontbijt en Lunchcafé Rauw
Deliplein 24b
3072 ZK Rotterdam
facebook.com/rauwdeliplein

vrijdag tot en met zondag: 08:00 – 15:00 uur

Rauw Rotterdam_5

Rauw Rotterdam_3

Rauw Rotterdam_7

Rauw Rotterdam_2

Rauw Rotterdam_6

Meer fijne hotspots:
Villa Augustus in Dordrecht
Bittersweetz in Den Haag
Meneer Chocola in Scheveningen
Baker & More in Rotterdam
The Breakfast Club in Amsterdam

Blijf up-to-date en volg ons op Facebook & Instagram (username @GlowMagNL).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.