Aardpeer-wortelsoep

Na de kerstdiners van de afgelopen dagen ben je vast toe aan een simpele maaltijd. Een lekker en gezond soepje bijvoorbeeld. Wat dacht je van deze soep met aardpeer en wortel? Aardpeer wordt ook wel topinamboer of Jeruzalem-artisjok genoemd. De gek gevormde knollen vallen onder de ‘vergeten groente’, zijn zoet van smaak en licht verteerbaar. Ze zijn bijzonder voedzaam en bevatten biotine (een vitamine), calcium, silicium, ijzer en natrium. Aardpeer is lekker als puree of gegrild in de oven bij een stukje vis, maar je kunt er ook deze winterse soep van maken.

Maak de aardperen goed schoon (je hoeft ze niet te schillen, scheelt weer!) en snijd de winterpeen in stukken. Verwarm de olijfolie in een grote pan en fruit de ui en knoflook op laag vuur. Giet een liter water in de pan, voeg de aardperen en winterpeen toe en doe de bouillonblokjes erbij. Breng aan de kook en laat de soep 20 minuten op laag vuur koken. Pureer de soep met een staafmixer. Schep de soep in een kom of diep bord. Voeg een beetje peper toe, garneer met de verse peterselie en serveer direct.

Shopping list
500 g aardperen
1 winterpeen
1 ui, fijngehakt
2 teentjes knoflook, fijngehakt
2 groentebouillonblokjes
peterselie
1 l water
olijfolie
peper

aardpeer

Tags from the story
, , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *