Gebakken bloemkool met kikkererwten en mosterddressing

Dit gerecht is geïnspireerd op een recept uit het boek (H)eerlijk van Gwyneth Paltrow en is supersimpel, supersnel en superlekker. Het zoet van de gebakken bloemkool geeft een verrassende smaak in combinatie met de vezelrijke kikkererwten en pittige mosterd. Het gezonde en goedvullende gerecht geeft zo’n voldaan gevoel dat je het ook prima als vegetarische maaltijd kunt eten.

Verwarm de oven voor op 200˚C. Maak de bloemkool schoon en snijd de roosjes in fijne stukjes. Leg de bloemkoolroosjes samen met de kikkererwten in een grote ovenschaal of op een bakplaat met bakpapier. Besprenkel de groenten met 3 eetlepels olijfolie en bestrooi met een snuf zeezout. Bak de groenten in 20-30 minuten gaar tot alles mooi bruin en zacht is. Klop intussen de mosterd, azijn, citroenolie en peper door elkaar en hak de bladpeterselie fijn. Zijn de groenten gaar? Hussel de dressing en peterselie door de bloemkool en kikkererwten en serveer direct.

Shoppinglist
1 bloemkool
1 pot of blik kikkererwten, uitgelekt
2 handjes verse bladpeterselie
1 el grove mosterd
2 el citroenolie
1 el witte wijnazijn
olijfolie extra vierge
zeezout
peper

Tags from the story
, , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *