Recept: gegrilde groenten met makreel

Makreel zit boordevol omega-3-vetzuren en bevat veel proteïne, maar ook mineralen als calcium, fosfor en magnesium en vitamine A, D, K, B12 en C. Deze vette vis is dus vet gezond! Eet makreel met een flinke portie groenten en je hebt een geweldig gezonde en lekkere maaltijd. Het recept:

Verwarm de oven voor op 200 C. Leg de zoete aardappel, winterpeen, courgette en portebello’s op een bakplaat of rooster met bakpapier. Druppel een beetje olijfolie over de groenten en bestrooi met de kruiden. Laat de groenten in 20-25 minuten gaar worden in de oven. Fileer de makreel. Bak de bosui licht aan en voeg de zeekraal en zongedroogde tomaat toe. Meng de gegrilde groenten met het zeekraalmengsel en schep op de borden. Leg de makreel er boven op bestrooi met peper en zout naar smaak. Eet smakelijk!

Shoppinglist (voor 2 personen)
1 gerookte of gestoomde makreel (of koop makreelfilet bij de visboer als je een hekel hebt aan fileren)
100 gram zeekraal
1 zoete aardappel, geschild en in blokjes
1/2 courgette, geschild en in blokjes
1/2 winterpeen, in dunne plakjes gesneden
2 portobello’s, in plakken gesneden
1 bosuitje, fijngesneden
1/2 pot zongedroogde tomaat, in reepjes gesneden
olijfolie extra vierge (of knoflookolie)
Provençaalse kruiden (onze favoriet: Provence d’Antan Herbes de Provance Bio)
Peper en zout

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *