Recept gevulde portobello met geitenkaas, pecannoten en quinoa

Een feestje op je bord is deze gevulde portobello met pompoen en geitenkaas en quinoa met pecannoten en rucola. En supersimpel om te maken. Het is misschien een beetje een herfstig recept, maar zo lang er nog pompoenen te krijgen zijn kunnen we er beter nog maar van genieten, toch?

Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd het steeltje van de portobello’s en schraap de lamelletjes uit de hoed. Smeer de portobello’s in met wat olijfolie en bak ze ca. 8 minuten in de oven. Bereid de quinoa volgens de aanwijzing op de verpakking. Snij intussen de pompoen en portobello-steeltjes in blokjes. Fruit de knoflook in olijfolie en bak de pompoen en steeltjes gaar met de tijm. Breng op smaak met peper en zout. Vul de portobello’s met het pompoenmengsel en verdeel de geitenkaas erover. Bak de gevulde paddenstoelen nog zo’n 10 minuten in de oven. Hak de pecannoten en meng ze door de quinoa. Maak de rucola aan met een beetje olie en balsamico en serveer met de portobello’s en quinoa.

Shopping list (voor 2 personen)
2 portobello’s
1 teen knoflook, fijngehakt
150 gram pompoen
2 handen rucola
100 gram geitenkaas
verse tijm, fijngehakt
olijfolie
balsamico
peper en zout

Ook zo dol op pompoen? Meer recepten voor gerechten met pompoen vind je hier. Quinoa lovers, hier vind je meer recepten met dit superzaadje.

Tags from the story
, , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *