Herfstsalade met paddenstoelen

Nu het kouder en donkerder wordt verdwijnen salades, vaak gezien als summer food, al gauw van het menu. Jammer, want salades zijn lekker, gezond en snel klaar. Met wat stevigere producten en een warm ingrediënt geef je er een herfstige draai aan!

Verwarm de oven voor op 180˚C. Borstel de champignons schoon en snijd ze in vieren. Leg ze vervolgens in een ovenschaal, eventueel met bakpapier eronder. Besprenkel de champignons goed met olijfolie en bestrooi  met peper en zout. Rooster de champignons in de oven, ongeveer 20 tot 25 minuten. Leg een flinke laag spinazie op de borden. Besprenkel de bladeren met een klein beetje olijfolie en een flinke scheut vijgen-dadel balsamico. Giet de linzen af en verdeel over de spinazie. Je kunt de linzen eventueel ook eerst even verwarmen. Doe de champignons erbij zodra ze gaar zijn. Maak de salade af met de walnoten en de geitenkaas en strooi er nog wat extra peper over.

Lekker met vers gebakken volkoren- of speltbrood op een onstuimige dag!

Shoppinglist (voor 2 personen)
1 kleine zak gewassen spinazie
1 doosje kastanje champignons
1 blik linzen
2 handjes walnoten
100 g geitenkaas
olijfolie
balsamico azijn (vijgen-dadel)

 

The following two tabs change content below.

Madelon Baans

Madelon is partner van Glow, zelfstandig communicatie professional op gebied van sport & gezondheid, oud olympisch zwemster en schrijft graag over haar passie voor sport, gezondheid en gezond & lekker eten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *