Raw cacao bar

Dit recept kregen we van onze favo hotspot Hills & Mills. Nawaz liet ons een stukje van de raw cacao bar proeven die hij net had gemaakt en ooooh wat was dat smullen. We kregen het recept, dus nu kunnen wij (en jij!) de goddelijke bar ook thuis maken.

Mix walnoten, cacao en zout in een blender. Als alles goed gemixt is, voeg je de dadels en honing toe. Giet het mengel in een cakeblik en druk goed aan. Zet het blik in de koelkast (minimaal 20 minuten) en begin met de frosting. Laat de dadels 20 minuten weken in koud water. Doe ze daarna met de avocado, honing en cacao in de blender. Verdeel de frosting over het mengsel in het cakeblik en zet terug in de koelkast. Nu komt het moeilijkst: wachten! Na 4 uur mag je het blik pas weer uit de koelkast halen. Verdeel de gehakte walnoten over de frosting en snijd in stukken. Je kunt de bars 4 dagen in de koelkast bewaren. Knap als dat lukt.

Shoppinglist
225 g walnoten
50 g rauwe cacao
10 gedroogde dadels, ontpit
60 ml honing
snuf zout

Voor de frosting:
4 gedroogde dadels, ontpit
1 avocado
25 g rauwe cacao
60 g walnoten, fijngehakt
60 gram honing of kokosbloesemsuiker

Tags from the story
, , , , ,

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *