Recept zoete aardappelsoep

Van zoete aardappel krijgen we nooit genoeg. Van deze energiebommen vol vitamine A en C kun je van alles maken, ook soep! Dit recept voor zoete aardappelsoep is makkelijk en snel, dus je zet deze stevige soep in een handomdraai op tafel; fijn na een drukke dag of na het sporten!

Snijd de uien en pers de knoflook en fruit alles in een flinke scheut olijf- of kokosolie langzaam totdat het zacht is. Schil de zoete aardappels, snijd deze in stukken en voeg toe aan het uien-knoflook mengsel. Schep een paar minuten goed om. Voeg de citroenrasp en het sap toe en voeg bouillon toe totdat alles ‘onder water’ staat. Laat een kwartiertje koken totdat alles lekker zacht is. Voeg de kokosmelk en harissa toe en pureer de soep totdat deze glad is. Wanneer de soep te dik blijft, voeg je nog een scheut water toe. Houd je van spicy? Doe er wat extra harissa bij. Breng de zoete aardappelsoep verder op smaak met peper en eventueel een snufje zout.

Shopping list (voor 4 personen)
2 uien
2 tenen knoflook
een paar stevige zoete aardappels (circa 700 gram)
2 theelepels geraspte verse gember
1 citroen, de schil geraspt en het sap
circa 200 ml kokosmelk (klein pakje of blikje)
¼ – ½ theelepel harissa (afhankelijk van hoe pittig je de soep wilt hebben)
groentebouillon (van een blokje of poeder)
peper en zout
olijfolie of kokosolie

Dol op soep? Hier vind je nog meer soep inspiratie!

Tags from the story
, , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *