Rennen voor iemand die het niet meer kan

Elke twee minuten krijgt iemand ter wereld te horen dat lopen nooit meer mogelijk is. Iedere twee minuten! Die boodschap van Chris Khouri kwam nogal aan toen hij ons vertelde over de Wings For Life World Run. Het idee? Rennen voor iemand die het niet meer kan. En dat is eigenlijk een heel mooie gedachte!

Een motorongeluk zorgde ervoor dat Chris in een rolstoel terecht kwam, verlamd van zijn borst naar beneden. Het zorgde er ook voor dat hij zichzelf hoe dan ook wilde uitdagen om te doen wat binnen zijn mogelijkheden (en misschien wel daar buiten) lag. En dus sport hij weer; als para-atleet doet hij nu zelfs marathons en triatlons. Dat is nogal wat! De boodschap van Chris? Dat je héél veel – misschien wel alles – kunt wat binnen je mogelijkheden ligt. Óók als je op wat voor manier dan ook beperkt bent.

Waarom ren je, vroeg hij? En het antwoord gaf hij zelf ook al. Voor de fun. Om jezelf uit te dagen. Om anderen te inspireren. Het zou niet beter bij Glow kunnen passen, want dit is precies waarom wij rennen. Of zwemmen, crossfitten, wandelen, fietsen, yoga’en of de gym in gaan. Voor de fun. Om onszelf uit te dagen. En om jou te inspireren!

Daarom renden wij afgelopen week, samen met PUMA, door de straten van Amsterdam. Twee bloggersteams, achtervolgd door een ‘chaser bakfiets’ met presentatrice Veronica van Hoogdalem en Francien van Girls Love 2 Run erin. Niet alleen voor de fun en om onszelf uit te dagen (hey we were on the winning team ;-)) maar om te rennen voor hen die het niet meer kunnen. Om mensen te inspireren te gaan wandelen, lopen, rennen, bewegen, op wat manier dan ook! Iedereen op zijn eigen manier met misschien wel zijn eigen moeilijkheden of beperkingen.

Jij kunt ook rennen voor iemand die het niet meer kan. En wel op zondag 8 mei! Tijdens de Wings For Life World Run doen duizenden lopers mee op 34 locaties over heel de wereld. Als Melbourne, Santiago of Takashima je wat te ver zijn, dan kun je ook ‘gewoon’ meedoen in Breda en het opnemen tegen de echte ‘catcher car’ met Max Verstappen (ja heus) achter het stuur. Maar je kunt ook op een eigen plek rennen, alleen of met vrienden, strijden tegen de virtuele catcher car met de Wings For Life World Run app. Waar je ook bent, jij kunt mee rennen. Of mee rollen, mee wandelen, mee joggen. Ben jij erbij op 8 mei?

Wings For Life PUMA

Wil je graag meedoen aan de Wings For Life World Run in Breda, meld je dan vooral aan in een van de Runnersworld winkels. Dan krijg je namelijk het PUMA Wings For Life World Run shirt gratis bij je inschrijving. Jouw volledige inschrijfgeld (100%) gaat naar ruggenmergonderzoek. 

Meer hardlopen:
Hoe behoud je focus tijdens een hardloopwedstrijd?
7 trailrunning tips voor beginners
6 tips voor je mentale instelling bij het hardlopen
Dit moet je weten als je een marathon gaat lopen
Rustig hardlopen: 6 tips

Blijf up-to-date en volg ons op Facebook & Instagram (username @GlowMagNL).

 

 

4 Comments

  • prachtig gebaar ik ren 8 mei hoe dan ook waar dan ook mee voor iedereen die het niet meer kan! ter ere van mijn oom <3 die in mijn 30 jarige leven nooit heeft kunnen rennen nooit heeft kunnen ervaren hoe dat is of was!

  • Ik ga ook lopen. Voor iedereen die het niet (meer) kan. En voor mezelf. Om stil te staan bij dat ik BOF dat ik het wel kan. Heel goed dat er zoveel aandacht aan deze actie wordt gegeven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.