Restaurant As in Amsterdam

Restaurant As ligt een beetje verscholen, in de voormalige Sint Nicolaas Kapel aan de rand van het Beatrixpark. In de achtertuin lopen kippen en de koks werken in een grote buitenkeuken. Of je nu buiten in de tuin zit of binnen  aan een van de grote houten tafels, je hebt het gevoel dat je in de natuur bent. En dat midden in Amsterdam!

Bij As gaat het over koken in pure vorm. In de keuken wordt gewerkt met biologische streekproducten. Veranderingen van het seizoen en weer zie je terug op het menu. Restaurant As wil op een respectvolle manier laten zien dat het een sterft om een ander te laten leven. Het restaurant heeft een eigen bakkerij en in de keuken staan oude kooktechnieken als roken, pekelen en wecken centraal.

We zitten binnen aan een van de lange houten tafels en krijgen vers zuurdesembrood uit eigen bakkerij en een plateau met charcuterie, ingemaakte groenten en olijven. Yum! Als voorgerecht delen we Verona biet, bramen, bloemen, balsamico en schuim en bruschetta met sardines en gegrilde paprika. Het hoofdgerecht, kabeljauw met sperziebonen, venkel en gefrituurde inktvis is minstens net zo lekker. Net als het dessert: pruimentaart met vanille ijs.

Restaurant As is een fijne, inspirerende plek voor genieten van good & pure food met een hoofdletter G.

Restaurant As
Prinses Irenestraat 19
1077 WT Amsterdam
tel: 020 – 6440100
www.restaurantas.nl

Lunch: dinsdag tot en met vrijdag en zondag 12:00 – 14:30 uur
Diner: maandag tot en met zondag 18:30 – 23:00 uur

Iedere zondag van 12:00 – 22:00 uur een aangepaste kaart met salade, soep, pasta, houtoven pizza, een regionaal streekgerecht, Hollandse kazen en taart.

Het authentieke brood uit eigen bakkerij kun je kopen op woensdag en vrijdag tussen 11:00 – 15:00 uur.

restaurant-as
restaurant-as

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.