Review: Merrell Road Glove Dash

Merrell kennen we vooral van de outdoor-schoenen. Sinds 1995 werkt Merrell samen met Vibram, het merk dat ook barefoot running-schoenen maakt die als handschoenen om je tenen zitten, je weet wel. Merrell heeft ook een barefoot running-collectie met Vibram-zool en die schoentjes zien er best cute uit.

De Merrell Gloves zijn ontzettend licht en flexibel. Je kunt de schoen met gemak dubbelvouwen en oprollen. Normaal gesproken koop je hardloopschoenen een maat groter dan je schoenmaat. De Merrell barefoot running schoenen vallen ruim en draag je (net als de Vibram Fivefingers) in je eigen maat en zitten als een sok. De schoen sluit goed aan en voorin heb ik nog voldoende ruimte om met mijn tenen te wiebelen. Omdat de zool zo dun is kan ik mijn voeten goed afwikkelen. Fijn!

De Merrell Road Glove Dash is – zoals de naam al zegt – geschikt voor de weg, maar je kunt er ook prima mee op bospaadjes of het strand lopen. Handig omdat ik meestal vanuit huis door de stad richting bos of duinen ren. Net zoals op andere barefoot running schoenen, land ik met de Merrell’s automatisch op mijn midden- of voervoet. Voorstanders van barefoot of natural running zeggen dat hierdoor de impact op je pezen, spieren en botten minder is, wat de kans op blessures vermindert. Met deze loopstijl is je lichaam beter uitgelijnd waardoor je lichtvoetiger en efficiënter gaat lopen. Op de website van Merrell vind je tips en adviezen om de techniek onder de knie te krijgen. Als je nog niet eerder op barefoot running-schoenen hebt gelopen, is het belangrijk dat je rustig opbouwt.

Omdat de Merrell’s zo licht zijn, voelt het ook alsof ik heel licht loopt. Door de dunne zool heb ik goed contact met de grond en voel ik elk steentje en takje onder mijn voeten. Hierdoor loop ik veel bewuster en dat geeft mijn rondje een extra dimensie. Overall conclusion? Een heerlijk licht schoentje waar ik vooral mijn korte (tempo) trainingen op zal doen.

Prijs:  € 109,99

Merrell1

Merrell2

Merrell3

The following two tabs change content below.
Nienke Becker is fitness & health journalist en founder en editor in chief van Glow.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.