Review: Nike Aeroloft

Nike introduceert dit najaar het ultralichte Aeroloft 800 running vest, een soort bodywarmer voor koudere dagen. Het vest biedt zowel isolatie als ventilatie: isolerende zones worden afgewisseld met zones met gaatjes die ervoor zorgen dat lichaams-warmte en transpiratievocht worden afgevoerd zodat je warm en droog blijft.

Het eerste wat me opvalt is dat het Aeroloft vest écht superlicht is. Als ik het vest aantrek denk ik wow spacy! Ik kan zo de set van een SF-film op rennen. Het vest sluit goed aan en heeft precies voldoende ruimte onder je armen waardoor je lekker vrij kunt bewegen. Als het echt koud is en regent, kun je er makkelijk een jack over aantrekken zonder dat je eruit ziet als een Michelin-poppetje. Krijg je het te warm? Dan kun je de Aeroloft makkelijk opvouwen tot een klein pakketje dat in je zak past. Op de achterzijde van het vest zit een vrij grote zak met rits waar je bijvoorbeeld je sleutels, pinpas en gels in kunt opbergen. Terwijl je rent kun je hier makkelijk bij en er zo een gelletje uitpakken. Ook fijn: om de rits zit reflecterend materiaal zodat je tijdens een rondje in het donker beter zichtbaar bent.

Tijd voor een testrondje! Omdat het Aeroloft vest zo licht is en erg comfortabel zit, merk ik nauwelijks dat ik hem aan heb. Een jack of bodywarmer wil nog wel eens een irritant ‘ritselend’ geluid maken, in de Aeroloft beweeg je geruisloos en soepel. Ondanks dat het niet echt koud is krijg ik het niet benauwd, het vest ademt dus goed. De Nike Aeroloft lijkt mij ideaal voor trainingen in de winter, dus kom maar op met die kou!

Prijs:  € 150,-

DSC_1393 DSC_1361

 

 

 

 

 

 

 

 

DSCN0590 DSCN0586

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tags from the story
, , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.