Review: Rogelli winter tight

Echt winters weer is het nog niet. Maar toen ik in een sportzaak tegen een winter hardlooptight van Rogelli aan liep, wilde ik deze gewoon hebben. Ik heb het snel warm met lopen, maar als de temperatuur zakt heb ik al gauw last van één bepaald lichaamsdeel dat koud blijft. Of eigenlijk, twee: mijn billen!

Ik zag en voelde aan de tight en de dikke stof, zachte (soort fleece-achtige) binnenkant en mooie afwerking maakten mij erg benieuwd. Ik kende het merk nog niet, maar Rogelli is een Nederlands merk, opgericht door een wielrenner. Het begon dus allemaal met fietskleding, maar Rogelli is inmiddels uitgegroeid tot een allround wieler-, hardloop- en schaatsmerk.

De tight was er niet in mijn maat, dus hij moest besteld worden. Ik ging voor de Etsuko die ik in de winkel zag, maar omdat ik daar een tijdje op moest wachten werd de Algona winter tight voor me besteld.

De tight is gemaakt van een speciale stof: dynacool. Dit is een elastisch materiaal, speciaal door Rogelli ontwikkeld, en is ademend, multi-elastisch, zeer licht, snel droog en voelt zacht aan.

De tight heeft wat mij betreft nogal wat pluspunten. Om te beginnen de zakken. Een vurige wens, maar wat ik eerder nooit vond: een zak over de hele breedte van de achterkant. De achterzak heeft een klein ritsje, maar doordat er geen stiknaden in zitten, loopt de zak van heup tot heup over de achterkant. Ideaal voor mijn telefoon, zakdoekjes, rozijnen of gels en zelfs nog meer als ik zou willen. Maar zoals gezegd: zakken. Meerdere dus. Aan de voorkant van de tight zit namelijk ook nog een zakje aan de binnenkant. Dit zakje vind ik ideaal voor mijn sleutels.

De ritsen aan de onderkant van de broek zijn stevig en hebben een reflecterend randje. Handig in het donker! Aan de binnenkant zit onderaan de pijpen een siliconen rand. Hieraan kun je zien dat Rogelli oorspronkelijk een fietsmerk is. In fietsbroeken is dit heel gebruikelijk, maar in loopbroeken zie je het niet zo vaak, alleen bij de duurdere modellen. Door de siliconen rand blijft de broek perfect zitten. Verder is de broek heel goed afgewerkt en ik ben daar nogal gevoelig voor. Stevig touwtje, dikke stof, mooie stiknaden. De kwaliteit is echt meer dan prima.

Is er dan niks aan te merken op de broek? Nou, hij is wat lang. Met mijn krappe 1 meter 68 hou ik dus een beetje stof over aan de onderkant. Maar voor de gemiddelde Nederlandse vrouw prima van lengte denk ik zo.

In de winkels vind je het merk niet vaak, maar online zijn verschillende modellen winter tights te bestellen. Een winter tight van Rogelli koop je al vanaf € 29,95. Een meer dan prima prijs-kwaliteit verhouding, ofwel: betaalbare warme billen!

DSC_3346

 

DSC_3348

 

DSC_3343

 

DSC_3350

 

DSC_3353

 

DSC_3399_2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

The following two tabs change content below.

Madelon Baans

Madelon is partner van Glow, zelfstandig communicatie professional op gebied van sport & gezondheid, oud olympisch zwemster en schrijft graag over haar passie voor sport, gezondheid en gezond & lekker eten.
Tags from the story
,

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.