Rijstsalade met sugar snaps en garnalen

Lekker, gezond én voedzaam is deze spicy rijstsalade met sugar snaps en garnalen. En ook nog eens makkelijk om te maken en snel klaar. Meer zin in een warme hap? Dit gerecht is ook heerlijk als warme maaltijd. Als je niet zo’n fan van garnalen bent kun je het ook met kip maken. En behoor jij tot de groep mensen die koriander naar zeepsop vindt smaken? Ga dan voor verse peterselie of dragon.

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afkoelen. Wij gebruikten voor dit recept Zilvervliesrijst+Spelt+Quinoa van Lassie, maar je kunt ook gewoon zilvervliesrijst gebruiken. Blancheer de sugar snaps 2 minuten. Verhit in de wok een scheutje sesamolie en fruit de knoflook, bosui en rode peper. Voeg de garnalen en doperwten toe en verwarm het geheel. Doe de sugar snaps en rijst erbij en breng op smaak met een beetje citroensap en de koriander. Enjoy!

Shopping list (voor 2 personen)
250 gram sugar snaps
150 gram doperwtjes (vers of uit de diepvries)
1 rode peper, fijngesneden
2 bosuitjes, fijngesneden
1 teentje knoflook, fijngesneden
150 gram garnalen, gepeld
120 gram zilvervliesrijst
koriander
citroen
sesamolie

IMG_7059.JPG

Meer fijne salade recepten:
Mediterrane wortelsalade
Salade van parelgort met gegrilde groenten
Salade met bietjes, witlof, sinaasappel en avocado
Power quinoa salade
Frisse komkommersalade
Salade met grapefruit en geitenkaas

Blijf up-to-date en volg ons op Facebook & Instagram (username @GlowMagNL).

 

 

Tags from the story
, , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *