Rijstschotel met groenten en peulvruchten

Voedzaam, lekker en ideaal te gebruiken als prep food: peulvruchten. Deze bron van koolhydraten en eiwitten staat bij ons – zeker als we veel trainen – regelmatig op het menu. Met groenten en wat rijst maak je een complete maaltijd die supersnel op tafel staat na je workout. Handig!

Wij gebruikten naast peulvruchten en geroosterde groente ook cavolo nero. Deze zwarte kool (die gewoon donkergroen is hoor) is familie van de boerenkool, maar wat steviger en erg smaakvol. Vooral in combinatie met de dressing op basis van amandelboter erg lekker! Maar cavolo nero kun je ook prima gebruiken door de pasta bijvoorbeeld.

Snijd de courgette en aubergine in stukjes en rooster deze, samen met de gepelde tenen knoflook, in de oven met wat olijfolie, chilipeper en peper en zout. Zo’n 15 tot 20 minuutjes is al voldoende. In de tussentijd kook je de linzen gaar in ruim water. Dit duurt ongeveer 20 minuten, gooi na 10 minuten de zilvervliesrijst erbij, dan heb je maar één pan nodig. Roerbak in olijfolie de cavolo nero (of boerenkool) totdat het wat slinkt, voeg de linzen en rijst toe en roer even goed om. Voeg ook de geroosterde groente toe (de tenen knoflook kun je eruit laten want de smaak zit door het roosteren in de groente) en hussel alles goed. Spoel de reuzenbonen af en voeg deze ook nog toe aan het mengsel.

Maak voor de dressing een mengsel van de amandelboter en het citroensap en maak dat op smaak met peper en zout. Maak de dressing dunner door er beetje bij beetje een piepklein beetje water aan toe te voegen, totdat de dressing dun genoeg is om door de schotel te gaan mengen. Giet de dressing nu door de schotel en roer alles nog eens goed om.

Voilà, klaar is je voedzame maaltijd! Wat overblijft zet je in de koelkast en warm je simpelweg de volgende dag (of dag daarna) lekker op. Ook koud is deze schotel heerlijk. Voeg wat verse sla en tomaatjes toe en je hebt een geweldige lunch! Deze schotel is al voedzaam en compleet genoeg, maar ook érg lekker met gebakken tofu uit de oven en wat komkommer. Je kunt er eindeloos mee variëren, dus laat je fantasie de vrije loop. Eet smakelijk!

Shoppinglist (voor een aantal porties)
200 gram linzen
100-150 gram zilvervliesrijst
1 blik reuzenbonen
1 courgette
1 aubergine
5 tenen knoflook
1 bos cavolo nero (verkrijgbaar bij Marqt en sommige filialen van Albert Heijn) of boerenkool
peper & zout
snufje chilipeper
olijfolie
Voor de dressing:
1 el amandelboter
sap van 1/2 citroen

peulvruchten

Ook lekker:
Boerenkool frittata
Kruidige couscous met geroosterde groenten en feta
Pompoencurry met sperziebonen
Gevulde aubergines uit de oven
Oosterse spruitjes met taugé en tempeh

Blijf up-to-date en volg ons op Facebook & Instagram (username @GlowMagNL).

 

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *