UIT HET LEVEN VAN DANSERES ROBIN KROES: DEEL 3 (VAN 3)

De tour van Isabelle Beernaert is in volle gang en we hebben inmiddels 15 voorstellingen gehad. Het gaat goed, de voorstelling begint stabieler te worden en iedereen begint zijn rust meer in het stuk te vinden. Natuurlijk begint de vermoeidheid ook toe te slaan door het reizen van plek naar plek en toch ook wel de onregelmatige dagen, avonden en nachten werken. Hierdoor heb ik helaas mijn eerste (gelukkig nog kleine) blessure opgelopen. Last van mijn onderrug met als oorzaak natuurlijk een totaal andere onderliggende spier zoals mijn fysio dat zegt. Niks ernstigs maar wel goed in de gaten houden en blijven behandelen. Gelukkig kan dat omdat onze fysio elke week langs komt om de dansers te behandelen.

Vrij? In beweging blijven!
Omdat de voorstellingen onregelmatig zijn ingepland, hebben we ook af en toe een vrije dag. Nu betekent dat niet dat we niets doen, want is juist belangrijk om op die dagen bezig te blijven en je lichaam op peil te houden. Anders kost het veel te veel moeite om van volledige rust direct het hoge niveau weer op te pakken. Deze ‘klap’ proberen we dus juist te voorkomen door te stretchen en krachtoefeningen te doen op de rustdagen. Iedereen doet dat op zijn eigen manier, maar blijven bewegen én consequent blijven is belangrijk voor ons allen!

Zwaarder dan ik dacht
Wat deze periode voor mij extra zwaar maakt is het feit dat de repetities van de andere productie van Isabelle Beernaert ‘Unforgettable’ ook zijn begonnen. Dit betekent dat ik op dagen van een voorstelling óók moet repeteren voor die andere voorstelling. Pittig! Na de repetitie reis ik dan met Isabelle naar de plek van de voorstelling. Dit is zwaarder dan ik dacht, als danser denk je vaak dat je fysiek alles aan kunt als de dag eenmaal is begonnen. Maar het blijkt erg intens te zijn; bij een repetitie komen weer andere capaciteiten kijken zoals creëren en snel oppikken. Mijn lichaam moet dus behoorlijk ‘aan de bak’! Toch ben ik blij dat ik deze kans heb gekregen om ook deze nieuwe productie te doen, aangezien het totaal anders is. Het haalt me dus ook wel weg uit de sleur die zich zou kunnen creëren in de andere productie.

En toen… Ziek!
Alsof het niet zwaar genoeg was, werd ik door alle drukte ook nog ‘even’ geveld door een welbekend virus waarbij de emmer niet te missen is. Hartstikke ziek was ik! Gelukkig duurt zoiets vaak maar 24 uur, alleen het herstellen neemt natuurlijk wel wat langer in beslag. Wat doe je dan? Naast goede voeding en vocht om snel te herstellen is het ook fijn om aandacht te krijgen en verzorgd te worden. Gelukkig heb ik in mijn vriend iemand die mij heel goed verzorgt! In dit hectische leven is het fijn en goed als er iemand is die van alles op de hoogte is en je raad kan geven. Mijn vriend is zelf ook professioneel danser, dus hij is hiervoor de perfecte kandidaat.

Positieve woorden
Over een aantal dagen is Isabelle weer bij ons tijdens de voorstellingen. En dit zal de groep weer even op scherp zetten. Het zijn pittige maar geweldige tijden, ik zou deze ervaring voor geen goud willen missen. Het is heerlijk om op dat podium te mogen staan en de volgende dag een recensie te lezen met jouw naam erin en allemaal positieve woorden, daar doe je het uiteindelijk toch wel een beetje voor!

Ik hoop dat ik jullie een duidelijk beeld heb gegeven over mijn leven als danser en hopelijk zie ik jullie in de theaters!

Wil jij kans maken op 2 kaarten voor Ne me quitte pas in een theater naar keuze? Vertel ons dat dan in de comments hieronder of op Facebook! Wil je Robin sowieso bij jou in de buurt gaan bewonderen in Ne me quitte pas? Check dan alle speeldata!

nmqp1

Lees ook:
Uit het leven van danseres Robin Kroes, deel 2
Uit het leven van danseres Robin Kroes, deel 1
O she glows: Vivian Reijs
Waarom je van sporten gelukkig wordt

Blijf up-to-date en volg ons op Facebook & Instagram (username @GlowMagNL).

5 Comments

  • Wat heerlijk was het om al deze verhalen te lezen en zo een kijkje in het leven te krijgen van een prof danser! Lijkt me geweldig om de voorstelling bij te kunnen wonen – Isabelle is echt geweldig en nu “ken” ik zo ook nog een beetje een danser die mee doet! Succes met alle repetities en voorstellingen in ieder geval :)

  • Leuk dat je ons een kijkje in jouw leven gegeven hebt, het leven van een danseres is toch iets waar veel meisjes van dromen, dus om te zien hoe het echt is, vind ik gaaf! Natuurlijk lijkt het me ook enorm leuk om je on stage te bewonderen :)

  • Oh ja ja natuurlijk bijna vergeten te reageren na lezen (wooow, overigens)! Onlangs ook kaartjes gereserveerd voor Best of Balanchine en weer helemaal into dans, neem ik mijn moeder ook weer mee. :-)

  • Hoeraaaaaa! @Tessa je hebt gewonnen. We hebben de reacties gehusseld en een winnaar uit de hoge hoed gehaald en dat ben jij. Van harte! Stuur je ons een berichtje op info@glowmagazine.nl met al je gegevens? Dan gaan we zorgen dat jij en je moeder Robin gaan zien dansen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.