Uit het leven van danseres Robin Kroes: deel 1 (van 3)

Robin Kroes danst op dit moment een van de hoofdrollen in Ne me quitte pas van Isabelle Beernaert. Ook begint ze deze maand met repeteren voor Unforgettable, one night in Manhattan, de andere productie die Isabelle vanaf januari in het theater brengt. Een pittige en enerverende job! Wat doet zij om gezond en fit te blijven? Hoe zien haar dagen eruit? Voor Glow geeft Robin in drie blogs een kijkje in haar dansleven zo rond de repetitieperiode en de tour. In blog één: de repetitieperiode.

Tien weken repeteren
De tour bij Isabelle Beernaert is eindelijk begonnen! Na alle repetities die plaatsvonden in Kluisbergen, een dorp in de bergen in België gaan we dus nu op tour. Tien weken lang kwamen we van maandag tot en met vrijdag met alle dansers en Isabelle samen in de studio. Repetitiedagen van 8:30 tot 17:00, gelukkig verbleven we met alle dansers in een huis vlakbij de studio.

Naar buiten!
In augustus begon de repetitieperiode al, de dag begon altijd met een yoga les van 60 minuten om het lichaam zorgvuldig op te warmen. Het zijn lange dagen dus een goede opwarming is erg belangrijk. In augustus was het weer nog erg goed, dit gaf een ontspannen sfeer omdat we zo in de korte pauzes lekker naar buiten konden. Heerlijk genieten van de mooie omgeving in de zon en zo kregen we gelijk onze vitamine D binnen.

#teamcarbs
De lunch hebben alle dansers goed voorbereid, vaak zijn het flinke porties van een maaltijd die de vorige avond was gekookt. Zelf kies ik er vaak voor om voldoende koolhydraten te eten uit pasta of brood, dit geeft me energie en hierdoor kan ik langer doortrainen. Ik heb wel vaak moeite om genoeg water te drinken op de dag en in België werd ik nog meer op de proef gesteld. Daar kun je het water uit de kraan niet drinken en werd ik dus gedwongen om continue flessen te kopen.

Het werd kouder…
Naarmate de weken verstreken werd het steeds kouder buiten en daardoor ook in de studio. Het is dan nog belangrijker dat je goed voor je lichaam zorgt. Want als je gaat bewegen met koude spieren is de kans op blessures erg groot en word je ook sneller ziek. Dus hees iedereen zichzelf in thermo ondergoed, mutsen, truien en sloffen en dronken we heel de dag door warme thee.

Sauna & series
In het huis was er een sauna, heerlijk! Alle dansers maakten hier dankbaar gebruik van want dat vermindert de spierpijn van het trainen. In groepjes doen we ook
 bepaalde oefeningen samen om aan ons lijf te werken. Core training, stretchen, of soms gewoon ’s avonds ook helemaal rust. Veel mensen denken dat wij als dansers 24/7 bezig zijn, maar rust is ook belangrijk. Dus pakken we die rust ook wel en kijken we series in bed!

Ook een koekje of een chipje
Vaak koken we in kleine groepjes en hierdoor eet ik veel gevarieerder, omdat je recepten klaarmaakt waar je alleen niet voor zou kiezen. We eten natuurlijk gezond met veel groenten en ook wordt er veel pasta gegeten. En ja… hier en daar eet ik ook wel een koekje of een chipje!

Zzzzz
Slapen is natuurlijk super belangrijk als je elke dag traint. Dus lig ik in die repetitieperiodes zo rond 21:30/22:00 al gedoucht en wel in bed. Die nachtrust heb ik echt nodig.

Weekend!
Op vrijdagmiddag reden we met twee bussen weer naar Nederland om weekend te hebben. Om vervolgens weer maandagochtend natuurlijk weer fris en fruitig aan de slag te kunnen. Nu is de repetitie periode voorbij en hebben we onze eerste try-outs gehad in gehad in Uden en Spijkenisse. Onze dagen worden weer volledig anders. Hierover vertel ik jullie over twee weken meer!

Wil jij kans maken op 2 kaarten voor Ne me quitte pas in een theater naar keuze? Vertel ons dat dan in de comments hieronder of op Facebook! Wil je Robin sowieso bij jou in de buurt gaan bewonderen in Ne me quitte pas? Check dan alle speeldata!

14856017_1428397123856198_3394961987986883215_o

8 Comments

 • Wat leuk om dit zo te lezen, wat een passie en toewijding, prachtig! Ik zou jullie harde werken graag komen bewonderen 😍

 • Het werk van Isabelle Beernaerts altijd enorm bewonderd in de tijd dat “So you think you can dance” op tv was. “Ne me quitte pas” is toen ook al eens uitgevoerd voor een stukje, zeer ontroerend theaterstuk. Zou heel graag het gehele stuk eens bewonderen!

 • Prachtig! En op zoek naar een onvergeetelijk cadeau voor mijn moeder die deze winter 60 wordt. Dit zou het perfecte cadeau wel eens kunnen zijn!

 • Of ik 2 kaartjes wil winnen? Omg…..niets liever dan dat! Al eerder naar een voorstelling geweest en tot tranen geroerd. Wat zou ik dit graag nog eens beleven met mjjn dochter, een beginnende danseres……

 • Goedemorgen,

  Wat een onzettend mooi stuk is dit. Ik zou graag de emotie, passie, beroering en diepgang van dichtbij willen meemaken.

  Ik hoop dat ik samen met mijn man mag genieten van en geraakt mag worden door dit stuk.

  Groetjes

 • Dit is voor mij heel nieuw, en daar word ik nieuwsgierig van, heel inspirerend om zo het hele verhaal te volgen, wat een toewijding.
  Ik moet mijn vriend missen door de week hij is door zijn werk in het buitenland alleen in het weekend thuis om inderdaad op maandag weer fris en fruitig op Zijn werk te zijn.
  Ik zou zo graag met hem naar deze voorstelling gaan, dan heb ik hem een hele avond voor mezelf, dat lijkt me zalig 😊

 • Hartelijk dank allemaal voor jullie geweldige reacties! De kaartjes bij deze blog zijn gewonnen door Tara: van harte! Stuur ons ajb je gegevens via de mail of via FB en dan zorgen we dat de kaartje jouw kant op komen.

  Niet gewonnen? Niet getreurd! Robin gaat nog 2 blogs voor ons schrijven en we mogen dus nog 2x kaarten weg geven. Blijf het dus vooral volgen, of check de link in het artikel om kaartjes te bemachtigen voor een van de shows.

  Liefs! Madelon & Nienke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.