Rode Bieten Burger

Moeite om voldoende groente binnen te krijgen? Wat dacht je van een veggie burger?! Een makkelijke en lekkere manier om die groentjes naar binnen te werken. Ook voor kids! We lieten je eerder al zien dat je van pompoen en bonen een heerlijke ‘hamburger’ maakt. Maar ook dit rode bieten burger recept dat wij van Verse Oogst kregen (en proefden!) is een heuse aanrader.

Schil de rode bieten en rasp ze fijn. Snipper de lente-uitjes en bak deze samen met de bietjes een paar minuutjes in wat olijfolie in een koekenpan. Verkruimel de feta en rasp de Parmezaan en doe de kaas in kom. Voeg de bieten en lente-ui toe en roer alles door elkaar.

Rooster de noten in een droge pan en hak ze fijn. Voeg de nootjes toe aan het mengsel. Voeg nu ook een handje fijngehakte verse munt toe en de broodkruimels. Pers de halve citroen er boven uit en meng nu alles goed met je handen. Maak zes mooie burgertjes en bak deze in ongeveer 5 minuten aan beide kanten in wat olijfolie.

De burgers zijn heerlijk op een goed stukje brood met sla en wat zelf gemaakte tzatziki of avocadodip! Maar ook op een wrap of zonder broodje als burger bij de rest van je maaltijd zijn ze heerlijk. Zo is het helemaal niet moeilijk om je groente binnen te krijgen! Eet smakelijk!

Shopping list (voor 6 kleine burgertjes)
4 lente-uien
400 gram ongekookte bietjes
100 gram feta
80 gram Parmezaanse kaas
1 handje verse munt
140 gram amandelen of hazelnoten
150 gram broodkruimels
1/2 citroen
olijfolie

Meer inspiratie voor lekkere groente-recepten? Op de website van Verse Oogst vind je fijne recepten en nog veel meer informatie over verse groente.

rode bieten burger

Ook lekker:
Rijstschotel met groenten en peulvruchten
Boerenkool frittata
Kruidige couscous met geroosterde groenten en feta
Gevulde aubergines uit de oven
Oosterse spruitjes met taugé en tempeh

Blijf up-to-date en volg ons op Facebook & Instagram (username @GlowMagNL).

2 Comments

  • Hey hoi!

    Zojuist heb ik deze burgertjes gemaakt. De smaak was heerlijk, maar het mengsel veeel te nat, waardoor ik er met geen mogelijk mooie burgers van kreeg en uiteindelijk dus maar lekkere bietjesstamp gegeten. Hebben jullie tips?

  • Iets meer broodkruim dan en even laten rusten. Door het mengsel even te laten staan stijft het vaak wat op en kun je er uiteindelijk wel burgertjes van maken. Ze blijven wel wat ‘zacht’ want daardoor worden ze lekker smeuïg! ;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *