Wedstrijd? Eén rode wijn graag!

In training voor een wedstrijd laten veel van ons de alcoholische versnaperingen links liggen. En de avond voorafgaand aan een wedstrijd al helemaal. Herkenbaar? Toch is het helemaal niet zo erg om je aan een glaasje rode wijn te wagen.

Cholesterol
Je hebt wellicht al eens gelezen dat een glas rode wijn helemaal niet zo ongezond voor je is, sterker nog dat het positieve eigenschappen bevat. Uit langlopend onderzoek is nu ook weer gebleken dat één glas rood bij de avondmaaltijd (ja één, dus haal je dus maar geen gekke dingen in je hoofd! ;-)) een positief effect heeft op je cholesterol gehalte. Specifiek je HDL cholesterol waardes zijn erbij gebaat. HDL cholesterol wordt ook wel het ‘goede cholesterol’ genoemd, het is de schoonmaker van de bloedbaan omdat dit het slechte cholesterol afvoert.

Lekker slapen
Ook bleek een glaasje rode wijn een positief effect te hebben op het slaappatroon. Dus ben je nerveus voor je race, wil je wat ontspannen en zit je aan een heerlijke pre race maaltijd om de volgende dag te knallen? Schenk dan gerust een drupje Merlot in. Iets met balans, weet je nog? Een glaasje rood op zijn tijd is geen enkel probleem in jouw healthy eet- en leefpatroon. Proost, slaap lekker en enjoy the race!

Italiaanse quinoa ovenschotel_3

Lees ook:
6 tips voor je mentale instelling bij het hardlopen
5 redenen om je workout te skippen
Stilstand in je workout? Zo doorbreek je het plafond!
10 tips voor race day

Blijf up-to-date en volg ons op Facebook & Instagram (username @GlowMagNL).

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.