Rotterdam: Arq

Sinds februari is Rotterdam een veggie food spot rijker: Arq. Deze hotspot heeft een mooi plekje tussen de koffietentjes, delicatessenwinkels, vintage shops en multiculti zaken aan de karaktervolle Nieuwe Binnenweg.

Bij Arq vind je goed en lekker eten, zonder vlees of vis. Eigenaressen Ineke en Melissa richten zich niet alleen op hardcore vegetariërs en nieuwbakken flexitariërs, maar nodigen ook alle overtuigde vleeseters uit. Ook veganisten kunnen overigens prima bij Arq terecht. Meer dan de helft van de kaart, plus ook nog eens alle toetjes, zijn veganistisch. Voor de vleesvervangers werken de dames samen met De Vegetarische Slager en The Dutch Weed Burger.

Wat direct opvalt als we binnen stappen is de diversiteit aan mensen. De zaak is vrolijk ingericht en je kunt op de begane grond of een trapje hoger zitten. Houten tafels en industriële stoelen en lampen maken van Arq een leuke en opvallende plek. Als je binnen komt kijk je direct de open keuken in, het domein van Melissa, die over heel de wereld werkte.

Ineke begroet ons hartelijk en knoopt direct een praatje aan. We eten de salade van de dag en de vegetarische burger. Daarbij bestellen we de veggie fries, pastinaak en zoete aardappel frieten  geserveerd met huisgemaakte mayo. We drinken verse verveine thee, maar ook de sappen en smoothies op de kaart lonken.

De salade is eenvoudig, maar heerlijk en vers. De burger misstaat zeker niet op het bord van een echte vleeseter en we vechten om de laatste ‘frieten’. Ook de borden quinoa en de wrap die naar andere tafels gaan, zien er heel goed uit. De porties zijn niet kinderachtig, dus breng je grote trek maar mee!

Wanneer we afrekenen nemen we nog een ‘uitgestelde koffie’, een concept waarbij je van tevoren een kop koffie koopt voor iemand die het niet kan betalen. Je weet dus niet voor wie je bestelt. Iemand kan de zaak binnen gaan om te vragen of er nog een uitgestelde koffie is. Een mooi gebaar dat het karakter van de zaak en dames onderstreept.

Arq

Nieuwe Binnenweg 241

Rotterdam

Tel: 010-8185999

www.ilovearq.nl

Arq2

 

Arq3

 

Tags from the story
, , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.