Rotterdam: Memory Lane

Een paar keer liep ik er al langs en keek ik nieuwsgierig naar binnen. Maar pas toen een vriend ons tipte gingen we er daadwerkelijk een keer eten. Waarom deed ik dat niet eerder?!

Nog precies één tafeltje was er vrij en vanuit de kleine en open keuken kregen we een warm welkom. Deze zaak ademt een heerlijke sfeer, dat wordt gelijk duidelijk.

Het menu dat aan de muur hangt is al even duidelijk en eerlijk als de visie die eigenaren Joranne en Bas hebben met Memory Lane. Zelfgemaakte en pure producten, een warm en robuust interieur en een openheid en vriendelijkheid die je niet overal tegenkomt. We zien zelfgemaakt brood met romige kaas, oeuf cocotte, gravad lax en nog veel meer lekkers voorbij komen. Dat maakt de keuze niet gemakkelijker…

We hebben het geluk dat we direct naast de open keuken zitten en Bas vertelt ons – terwijl hij gestaag doorwerkt aan prachtige borden – honderduit over hoe de gerechten worden bereid, waar hij zijn inspiratie voor de taarten vandaan haalt en de eigenschappen van de kaas die vervolgens in onze salade belandt.

De salade met pastinaak, Blue des Causses, granaatappel, oerwortel en walnotenvinaigrette die we krijgen is werkelijk een plaatje. Maar vooral ook ontzettend lekker!

Bij Memory Lane kun je ontbijten, lunchen en borrelen. Kun je niet kiezen tussen alle lekkere gerechten, dan kun je ook voor de proeverij gaan waarin van alles en nog wat in kleine porties wordt geserveerd. Heb je nog een gaatje over? De taarten zijn ook absoluut een aanrader.

Kortom; Memory Lane is een bezoek waard als je van puur en lekker eten houdt in een open en warme sfeer. Of zoals Joranne en Bas zeggen: “Schuif aan, wij doen de rest.”

Memory Lane
Hoogstraat 69A
3011 PH Rotterdam
Tel: 010-7521391

dinsdag tot en met zaterdag: 10.00-19.00 uur
zondag: 11.00-17.00 uur

foto 1(4)

foto 3(2)

foto 4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

The following two tabs change content below.

Madelon Baans

Madelon is partner van Glow, zelfstandig communicatie professional op gebied van sport & gezondheid, oud olympisch zwemster en schrijft graag over haar passie voor sport, gezondheid en gezond & lekker eten.
Tags from the story
, , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.