Rotterdam: Restaurant De Jong

Koken met groente is al een tijdje ‘hip’. Toch zijn de chefs die er écht voor durven te kiezen nog op één handje te tellen. Jim de Jong (25) heeft zijn keuze duidelijk gemaakt en kookt in zijn Restaurant De Jong met seizoensgebonden producten waarbij de nadruk ligt op groenten, bloemen en bijzondere kruiden.

In het restaurant worden twee viergangenmenu’s geserveerd. Een groentemenu en een dagmenu met vlees en/of vis. Je merkt aan de vriendelijke dames in de bediening dat ze het leuk vinden als je het groentemenu bestelt, want dat is tenslotte de specialiteit. “Ik heb groenten, kruiden en bloemen altijd meer fascinerend gevonden om mee te werken dan vlees of vis. Ze zijn kleurrijker, smaakvoller en avontuurlijker,” aldus de jonge chef.

Je kiest één van de twee menu’s en laat je vervolgens volledig verrassen. Het eten is puur en mooi, de combinaties verrassend en verfrissend. Meiknollen, bonen en peulvruchten, bijzondere paddestoelen of gekleurde bieten en tomaten gecombineerd met fruit, allemaal even bijzonder én smakelijk. Ook de desserts zijn niet te versmaden. De groenten komen onder andere van stadsboerderij Uit je Eigen Stad. Maar vooral uit zijn eigen moestuin, waar Jim niet alleen groenten en kruiden kweekt, maar ook bloemen. Elk bord is een oase van kleur, de borden zijn prachtig opgemaakt en versierd met eetbare bloemen en blaadjes.

Het restaurant zit in het upcoming gebied De Hofbogen van Rotterdam. In dit voormalige station aan het Hofplein heb je als liefhebber van puur eten een heerlijke avond in een ontspannen omgeving!

Restaurant De Jong
Raampoortstraat 38
3232 AH Rotterdam
Tel. 010-465 7955

woensdag tot en met zondag: 18:00-23:00 uur

foto 1
foto(49)

foto 1(1)

Jim de Jong
Foto Jim de Jong: RAUWKOST (World Food Festival Rotterdam)

The following two tabs change content below.

Madelon Baans

Madelon is partner van Glow, zelfstandig communicatie professional op gebied van sport & gezondheid, oud olympisch zwemster en schrijft graag over haar passie voor sport, gezondheid en gezond & lekker eten.
Tags from the story
, , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.