Rotterdam: Uit Je Eigen Stad

Urban farming is hot. Wat je niet verwacht: een stadsboerderij in de haven. En het blijft niet bij deze aangename verrassing op deze bijzondere plek. Als je het hek van Uit Je Eigen Stad passeert zie je een rij kassen en een groot veld met groenten, kruiden en andere gewassen. Daarnaast ligt een gezellig terras met picknicktafels en meubels van aanlegpalen, steigerhout en bielzen. De sfeer in het restaurant is landelijk met een stads randje.

Op de boerderij wordt ook vis gekweekt. Producten die niet ter plekke verbouwd kunnen worden, zoals vlees, worden lokaal ingekocht. Alles wat verbouwd wordt kun je kopen in de winkel of eten in het restaurant. Op het menu staan gezonde gerechten met pure ingrediënten. Omdat de koks afhankelijk zijn van het seizoen en de oogst, wisselt het menu wekelijks en soms zelfs dagelijks.

We nemen een thee met verse basilicum en kaneel, een dikke bruine boterham met makreelsalade en een salade met cherrytomaatjes, komkommer, witlof, geitenkaas en pijnboompitjes. De thee is heerlijk: lekker fris en kruidig. Van het mueslikoekje van bakkerij Het Blauwe Hek lusten we er nog wel één. Dat denken de andere gasten ook, bijna iedereen koopt een zak in het winkeltje voor thuis. De tomaatjes in de salade smaken zoals tomaten horen te smaken: zoet en sappig. Terwijl wij op het terras genieten van onze lunch trekken de koks met hipster baarden een prei uit de grond en nemen het menu voor die avond door. Hoe cool is dat?

Uitjeeigenstad2

Bij Uit je Eigen Stad kom je even helemaal bij, weg uit de drukte van de stad. Relaxt en met onze buik vol ‘goed voer’ verlaten we deze inspirerende plek. Met een zak koekjes onder onze arm.

Marconistraat 39
3029 AG Rotterdam

woensdag t/m zaterdag: 10.00 – 22.00 uur
zondag van: 10.00 – 16.00 uur
(lunch 12.00 -14.00, diner 18.00-22.00)

uitjeeigenstad5

Uitjeeigenstad

Uitjeeigenstad1

 

uitjeeigenstad6

 

 

Tags from the story
, , , ,