Ervaren in New York: Roei workout bij Row House NYC

Sla jij de roeier altijd over in de gym? Heb je er een hekel aan tijdens de CrossFit trainingen? Of vind je het überhaupt maar niets? Voor veel mensen herkenbaar (guilty!). Maar het wordt tijd om van gedachten te veranderen… Roeien is namelijk beter voor je dan je denkt. Een full body workout en low impact training tegelijkertijd. Dus effectief en weinig kans op blessures. En bij Row House NYC hebben we ervaren dat roeien niet alleen goed voor je is (dat wisten we al) maar dat het ook fun is!

In Nederland bestaan ze nog niet, de zogenaamde roeistudio’s, maar in New York kun je inmiddels al op meerdere plekken terecht. Wij melden ons om 7.00 AM sharp (ja dat lees je goed!) bij een van de Row House vestigingen om onze roei workout te ervaren. We weten eigenlijk niet zo goed wat ons te wachten staat, maar er staan 25 roeiers en een oh-zo-wakkere en enthousiaste coach klaar in de ruimte waar we binnen komen. We blijken in de ‘advanced’ les terecht gekomen te zijn, oh oh…

Deze workout blijven we heel de workout van 45 minuten op de roeier. Coach Erin – zelf roeister geweest – besteedt het eerste deel van de les vooral aandacht aan techniek. Good! Als we de slagtechniek in ons systeem hebben en lekker een beetje opgewarmd zijn gaan we aan de slag! Oké we gaan intervallen, here we go. Terwijl Erin ons door het slagtempo en de intervals loodst, gaat de opzwepende muziek steeds harder en worden de lichten gedimd. Motiveren tijdens een workout, dat kunnen ze in Amerika toch wel! Meer, harder, sneller, krachtiger, we voeren het tempo steeds meer op. Erin zorgt dat we het onderste uit de kan halen en we sprinten op de roeier naar de eindstreep van de workout.

Voordat we het weten zitten de 45 minuten erop en Poeh! Pittig, maar veel leuker dan gedacht. Door de muziek, de interactie met de andere roeiers, de coaching en de entourage hebben we driekwartier lang eigenlijk alleen maar plezier gehad. En daar gaat het uiteindelijk om, nietwaar?!

Bij Row House NYC komen allerlei soorten mensen, van (oud)roeiers tot huisvrouwen, van fitgirls en -boys tot krachtsporters die hier hun cardio halen. Ze hebben diverse soorten workouts, waarbij je op de roeier blijft, maar ook HIIT en full body trainingen waarbij je roeien combineert met body weight movements zoals squats, push ups en burpees (oh yeah!). Kortom, roeien maar dan anders!

Wij zijn benieuwd of deze manier van sporten ook overwaait naar Europa, wat denk jij? Row House NYC is opgericht door fitness pionier (en onder andere ook CrossFit coach) Eric Von Frohlich en zijn vrouw. Het idee achter Row House? Iedereen in alle verschillende soorten en maten en met verschillende capaciteiten een efficiënte full body cardio workout te geven in minder dan een uur. Klinkt goed toch?

Mocht je een keer in New York zijn en iets nieuws willen ervaren dan is dit een leuke plek om heen te gaan. Bij de locatie op Columbus Circle is ook een CrossFit box, dus daar kun je ook een WODje meepakken.

Wil je in Nederland je roei workout een beetje ‘op-spicen’? Zet dan vooral de beats lekker hard, bedenk een interval plan en zoek een buddy om dit samen mee te doen. Wedden dat het leuk wordt?!

Row House NYC locaties:
Chelsea
Columbus Circle
Upper East Side
Dumbo Heights (binnenkort open!)

Lees ook:
Wat zijn de laatste sport trends?
5 yogaposes voor bureauzitters
Zwemmen saai? Zo maak je jouw zwemtraining leuker!
10 tekenen dat je een hardloper bent
Hoe werk je toe naar een belangrijk sportdoel?

Blijf up-to-date en volg ons op Facebook & Instagram (username @GlowMagNL).

 

 

 

2 Comments

  • Ja doen! Was echt heel leuk om te ervaren. Roei cursus is ook een goede inderdaad. Goed om beter door de roei WODs met CrossFit te komen! ;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.