Salade met artisjokken, mozzarella en pistachenoten

Fris én hartig met een goddelijke dressing. Ideaal voor de lunch, prima als bijgerecht en minstens zo lekker als maaltijdsalade op een zwoele zomeravond. Deze salade met artisjokken, mozzarella en pistachenoten is eigenlijk altijd een goed idee.

Kook de eieren en snijd ze in kleine stukjes. Meng voor de dressing het citroensap met de witte wijnazijn, mosterd en honing. Roer als laatst de olijfolie erdoor. Voeg de fijngehakte bieslook toe en breng op smaak met een snuf peper en zout. Laat de artisjokharten uitlekken en snijd in grove stukken. Verdeel de rucola over de borden en leg de artisjokharten, olijven, stukjes ei en mozzarella erop. Druppel de dressing over de salade en maak af met de fijngehakte pistachenoten. Enjoy!

Shopping list
75 gram rucola
300 gram artisjokharten
verse zwarte olijven
2 eieren, hardgekookt
1 bol buffel mozzarella, in stukken gescheurd
1 handje pistachenoten, fijngehakt

Voor de dressing:
4 el olijf olie extra vergine
1 el witte wijnazijn
1 tl mosterd
1-2 tl honing
sap van een 1/2 citroen
1 el verse fijngehakte bieslook
versgemalen peper en zout

salade met artisjokken 1 salade met artisjokken 3

Ook lekker zomers:
Makkelijke mangopudding
Warm weer recepten: 7 zomerse salades
Perzik smoothie
Aardbeien met kwark en kokos

Blijf up-to-date en volg ons op Facebook & Instagram (username @GlowMagNL).

Tags from the story
, , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *