Salade met bietenquinoa

Dat bieten gezond zijn weet je al hè?! Maar naast alle vitaminen en mineralen die ze bevatten, geven ze ook nog eens een mooie rode kleur aan je gerecht. En het oog wil ook wat! Deze salade met bietenquinoa is niet alleen lekker en gezond, maar ziet er ook nog eens prachtig uit!

Kook de quinoa gaar in wat bouillon. Terwijl de quinoa afkoelt, snijd je de lente-uitjes en de bieten klein. Bewaar het bietensap uit het pakje, dat heb je straks nodig. Kook de eitjes zoals je ze lekker vindt. Hussel de quinoa, bieten en uitjes door elkaar en voeg het bietensap toe om de mooie dieprode kleur te krijgen. Knijp de halve citroen erboven uit, voeg een snuf peper toe en hussel nog een keer door.

Vul de borden met de rucola, besprenkel met olijfolie en wat peper en zout. Voeg de bietenquinoa toe en maak de salade af met een tomaatje en een ei. Red goodness!

Shopping list (voor 2 salades)
75 gram rucola
100-150 gram quinoa
2 voorgekookte rode bieten (200-250 gram)
2 lente-uitjes
1/2 citroen
2 eieren
2 tomaten
bouillon (van een blokje of poeder)
olijfolie
peper & zout

foto 3(10)

Tags from the story
, , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *