Salade met bietjes en witlof, sinaasappel en avocado

Proef de lente met deze salade met bietjes en witlof, avocado, sinaasappel en pistachenootjes. De stukjes sinaasappel en sinaasappelrasp geven de salade een lekker frisse smaak. Sinaasappel zit boordevol antioxidanten en de vrolijk oranje ronde vrucht brengt naast de nodige vitamientjes de zon op je bord. En aan een beetje zon zijn we wel toe!

Boen de sinaasappel schoon en rasp de schil. Voor 2 personen heb je voor de rasp ongeveer de helft van de sinaasappel nodig. Schil de sinaasappel en snijd in stukjes. Verwijder de schil en pit van de avocado en snijd in stukken. Snijd de biet in plakjes en verdeel deze alvast over de borden. Maak de witlof schoon en snijd in grove stukken. Verdeel de witlof, avocado en sinaasappel over de bietjes en breng op smaak met peper en zout. Druppel er een beetje olijfolie en citroensap over en maak af met de pistachenootjes en sinaasappelrasp. Let the sun shine!

Shoppinglist (voor 2 personen)
1 stronk witlof
1 middelgrote biet, gekookt
1 sinaasappel
1 avocado
1 handje pistachenootjes (ongezouten)
olijfolie extra vergine
citroensap
peper en zout

venkel biet salade

Meer salade inspiratie:
Parelgort salade met linzen, champignons en aspergetips
Witlofsalade met peer, blauwe kaas en walnoten
Power quinoasalade
Salade met bietenquinoa
Groene salade met asperges, courgette, doperwten en mozzarella

Blijf up-to-date en volg ons op Facebook & Instagram (username @GlowMagNL).

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *