Recept salade met garnalen, mango en cashewnoten

O wat is deze lauwwarme salade met garnalen, quinoa, rucola, mango en cashewnoten lekker! En ook nog eens supergezond! Garnalen zijn rijk aan eiwitten en bevatten veel selenium en vitamine B12. De garnalenvisserij heeft op een aantal plekken op de wereld een behoorlijke impact op het milieu. Let er dus op dat je duurzaam gevangen garnalen koopt. Heerlijk als lunch of avondmaaltijd. Het recept voor de salade:

Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe een paar eetlepels sesamolie in een mok en roer er de chilivlokken door. Verhit de sesamolie met chilivlokken in een pan en bak de garnalen. Rasp het stukje gember en voeg toe aan het citroensap samen met een snuf zeezout. Dit is je dressing. Meng de quinoa samen met de dressing en stukjes mango door de rucola. Verdeel de salade over de borden, voeg de garnalen toe en garneer met koriander, cashewnoten en sesamzaad.

Shopping list (voor 2 personen)
1 zak rucola
200 g grote garnalen
80 g quinoa
1 mango, geschild en in stukjes gesneden
1 cm verse gember
een hand koriander (als je daar van houdt)
sap van een halve citroen
1 handje cashewnoten
1 el geroosterd sesamzaad
chilivlokken
sesamolie
snuf zeezout

Tags from the story
, , ,

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *