Rucola salade met vijgen en peer

Oh yum, verse vijgen! Lekker én gezond, want de schijnvrucht bevat vezels, kalium, calcium, mangaan en vitamine B6. Deze gezonde salade met vijgen en peer is lekker zoet. De rucola geeft een pittige twist, de geitenkaas zorgt voor een vleugje room en de pecannoten geven een lekkere bite. Heerlijk als lunch, bijgerecht of voorgerecht.

Schil de peer, verwijder het klokhuis en snijd in reepjes. Was de vijgen, verwijder de steeltjes en snijd in partjes. Meng voor de dressing de olijfolie met witte wijnazijn en honing en breng op smaak met een snufje gedroogde basilicum en wat peper en zout. Verdeel de rucola over de borden en leg de stukjes peer en vijgen er op. Druppel de dressing over de salade en maak af met de geitenkaas en pecannoten. Enjoy!

Met onderstaande hoeveelheden maak je 2 salades als lunchgerecht, 1 bijgerecht of 4 voorgerechten.

Shopping list
60 gram rucola
2 verse vijgen
1 rijpe peer
60 gram geitenkaas
1 handje pecannoten
2 el olijfolie
1 el witte wijnazijn
1 tl honing
snuf gedroogde basilicum
verse peper en zeezout

Dol op verse vijgen? Probeer deze bieten carpaccio met vijgen, pistachenoten en geitenkaas eens.

salade verse vijgen en peer

Ook lekker:
Paprikasoep met amandelen
Rijstsalade met sugarsnaps en garnalen

Risotto van parelgort met geroosterde bloemkool
Courgettepasta met geroosterde tomaatjes

Blijf up-to-date en volg ons op Facebook & Instagram (username @GlowMagNL).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *