Vijf redenen om samen te sporten

Samen is vaak leuker dan alleen. En helemaal als je gaat sporten. Bootcampen met een groep, trainen met je team bij je vereniging, of een rondje door de wijk met je beste vriendin; samen trainen kan je helpen om van de bank af te komen én bezorgen je tegelijkertijd een flinke dosis fun!

Wat zijn de beste redenen om samen te sporten?

 1. Motivatie
  Soms weigert je innerlijke motivatie boven te borrelen. Op dat soort momenten heb je net even wat meer support nodig dan je jezelf kunt geven. Maar dan staat je trainingsmaatje voor de deur die je aanspoort om toch gewoon mee te gaan. Iemand anders is vaak in staat je nét even dat extra beetje motivatie te geven om er tegenaan te gaan.
 2. Verantwoordelijkheid
  Jawel, de bekende ‘stok achter de deur’. Wanneer je met anderen afspreekt te gaan sporten is het veel waarschijnlijker dat je ook daadwerkelijk gaat. Er rekenen mensen op je en die wil je niet teleurstellen. En achteraf? Heb je een heerlijke training gehad en ben je blij dat jouw workout buddy bij de ingang van het park op je stond te wachten.
 3. Veiligheid
  Safety first! Vooral in de wintermaanden is het veiliger om samen te trainen als je buiten sport. In de zomer heb je weliswaar minder last van het donker, maar warmte is dan een factor om rekening mee te houden. Wanneer je samen sport kun je elkaar in de gaten houden en helpen wanneer het nodig is.
 4. Quality time
  Je hebt het druk en dat gaat soms ten koste van je sociale contacten. Zo kan dat rondje wandelen met een vriendin, fietsen met je partner of hardlopen met je zus juist de tijd worden om samen te zijn en bij te kletsen. Het is een heerlijke en gezonde manier voor wat quality time.
 5. Plezier
  Waar het allemaal om gaat: fun! Je deelt structureel tijd met elkaar. En samen de vorderingen en progressie delen geeft een enorme boost voor je motivatie. Samen sporten geeft gewoonweg veel gezelligheid, voldoening en plezier.

Hardlopen_1

Bron: health.discovery.com

Tags from the story

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.