Samenwerking Nike+ met Garmin en TomTom

Hardlopen doen we vandaag met allerlei tracking devices. Sporthorloges of apps vertellen ons hoe ver we gaan, hoe snel we gaan, wat onze hartslag is. Door het gebruik van verschillende apparaten en apps die niet altijd compatibel zijn met elkaar, is het soms moeilijk om al je loopdata op één plek te bewaren. Nu Nike+ heeft aangekondigd te gaan samenwerken met Garmin, TomTom, Wahoo Fitness en Netpulse is dat in ieder geval een stap dichterbij.

Deze samenwerking geeft hardlopers de mogelijkheid om verschillende apparaten en platforms met elkaar te verbinden. Ben je gewend met een Garmin of TomTom sportwatch te lopen? Met deze samenwerking wordt de verbinding vanaf je horloge naar de Nike+ Running App nu mogelijk. Met de update van de Nike+ app kun je via de nieuwe ‘Connect a partner’ button verbinding maken met je apparaat en je voorkeuren instellen. De samenwerking met TomTom was er al en wordt verder uitgebreid, de samenwerking met Garmin en de andere partners is nieuw.

De samenwerking is niet niet alleen handig voor hardlopers, maar natuurlijk ook voor Nike zelf. Het sportmerk gaat hiermee een een schat aan nieuwe waardevolle data verzamelen, om zo producten verder te verbeteren en de marketingmachine in sprinttempo te houden.

De update van de Nike+ Running App is vanaf 9 maart beschikbaar.

Hardlopen

Lees ook:
Thuis trainen? 4 online platforms op een rij.
Trainen en eten op basis van je DNA, werkt dat?
Hoe sporten je slimmer maakt.
Campagne om vrouwen aan het sporten te krijgen.

Blijf up-to-date en volg ons op Facebook & Instagram (username @GlowMagNL).

 

1 Comment

  • Heel blij mee! Ik heb sinds een aantal weken een TomTom gps horloge. En gebruikte hiernaast ook nog altijd de Nike+ app, omdat ik hier al van begin af aan mijn voortgang op bij houd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.