Simpele pre-workout snacks

Sporten en eten vraagt om een goede timing. Het is beter om iets te eten voor een training dan helemaal niets. Vooral als je meteen na je werk sport kan dit lastig zijn. Vaak is het een kwestie van trial & error. De één kan prima een boterham eten en dan de deur uit rennen, terwijl de ander na 10 minuten last heeft van steken en krampen. Eet in ieder geval nooit teveel en 30 tot 60 minuten voor je workout. Deze simpele snacks geven je voldoende brandstof.

1. Gaan met die banaan! Op een banaan kom je de meeste trainingen wel door.

2. Een handje gedroogd fruit zoals rozijnen, abrikozen of dadels. Gedroogd fruit levert niet alleen koolhydraten, maar ook vitaminen, mineralen, antioxidanten en vezels.

3. Een handje ongezouten en ongebrande noten, gemengd of amandelen of cashewnoten. Hoewel noten vet bevatten, is het het gezonde onverzadigde soort vet.

4. Een fruit smoothie: mix 1 scoop whey poeder, een banaan en een handje blauwe bessen of aardbeien met een glas water in je blender voor een power shake.

5. Een rijstwafel of cracker met hüttenkase of kipfilet met stukjes avocado of een beetje pindakaas stilt je trek en geeft energie.

Eet na een krachttraining het liefst een eiwitrijke maaltijd met veel groenten. Pittige cardiosessie achter de rug? Dan kun je wat koolhydraten aan je maaltijd toevoegen, zilvervliesrijst bijvoorbeeld. Het kan zijn dat je na het sporten geen trek hebt. Dit komt doordat intensief sporten zorgt voor minder ghreline in je lijf, een hormoon dat eetlust opwekt. Je lichaam heeft wel koolhydraten, eiwitten en andere voedingsstoffen nodig om te kunnen herstellen. Wanneer je je avondmaaltijd overslaat, zal dit langzamer gaan. Probeer dus echt iets te eten. Een vloeibare maaltijd, zoals magere kwark met fruit of soep, kun je vaak makkelijker naar binnen krijgen.

Tags from the story
, , ,

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.