Simpele rode linzen curry

Let’s keep it simple! Ik hou er nu eenmaal van om lekkere gerechten te bereiden die niet te veel tijd in beslag nemen. Want als je hard gewerkt of getraind hebt, dan wil je gewoon snel iets op tafel. Makkelijk zat! Daarom past deze simpele rode linzen curry helemaal in dat plaatje. Niet te veel ingrediënten, geen moeilijk gedoe en een heerlijke en gezonde warme maaltijd zo klaar. Aan tafel!

Fruit de ui in een klein drupje olie totdat deze zacht begint te worden. Knijp een teentje knoflook uit en voeg wat peper en zout toe. Voeg de in blokjes gesneden winterpeen toe en bak deze ook totdat alles wat zachter is geworden. Tijd om de tomatenpuree, gember en curry kruiden toe te voegen. Roer alles goed om.

Spoel de linzen af en voeg ze toe en giet het blikje kokosmelk leeg over het geheel. Even goed omroeren, aan de kook brengen en nu alleen nog: wachten! Oké en af en toe roeren. In zo’n 20 minuten pruttelt dit geheel met een deksel op de pan lekker gaar. Roer het af en toe om en proef voor het opdienen nog even of er genoeg peper en zout in zit.

Lekker simpel toch? Dit heerlijke vega(n) gerecht levert je per portie ruim 20 gram eiwit, 56 gram koolhydraten en 16 gram vet. Lekker met wat komkommer erbij. En voor het toevoegen van een lekkere topping met crunch raad ik je geroosterde kikkererwten aan, mjam. Eet smakelijk!

Shoppinglist (voor 2 porties)
1 ui
1 teen knoflook
1/2 winterpenen (afhankelijk van de grootte, totaal ongeveer 400 gram)
1 el curry madras kruiden of Thai red curry kruiden (beide van Jonnie Boer / Euroma, beide heerlijk!)
2 tl verse gember (of 1 tl poeder)
1 el tomatenpuree
150 gram rode linzen
1 blikje kokosmelk (de Sum & Sam kokosmelk met 6% vet is hier favo)
peper & zout
1 drupje olie

Ook lekker:
Pita met hüttenkäse en blauwe bessen
De perfecte fluffy pancakes
Spinazie smoothie met gember
Goede start: de lekkerste havermout ontbijtjes
Teff pap met banaan en pindakaas

Blijf up-to-date en volg Glow op Facebook & Instagram (username @GlowMagNL).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.