Snelle appelcake

Bakken is lang niet altijd ingewikkeld. En met onze recepten al helemaal niet! Deze simpele appelcake is niet alleen eenvoudig om te maken en snel klaar, maar ook nog eens lekker én een verantwoord tussendoortje. De cake is heerlijk zoet en hartstikke kids proof. Duik jij vast de keuken in?

Ontpit de dadels en week ze heel eventjes in warm water en verwarm de oven voor op 180°C. Snijd ondertussen de appel in kleine stukjes en doe die samen met de rozijnen, de vijgen (ook in kleine stukjes), de koekkruiden en kaneel in een mengkom en hussel alles goed om.

Doe de dadels in de keukenmachine en maak er een soort dadelpasta van. Voeg nu alle andere ingrediënten toe, behalve het appelmengsel, en meng alles goed met de machine. Kijk even naar de dikte van het beslag hoeveel amandelmelk je precies nodig hebt, voeg gewoon beetje bij beetje nog wat toe als je het beslag te dik vindt.

Voeg nu het beslag toe aan het appelmengsel en meng alles goed door elkaar. Bekleed een cakeblik met bakpapier en doe daar het cakebeslag in. De cake gaat nu nog 30 tot 40 minuutjes in de oven en klaaaaaar! Kop thee erbij en smullen maar.

Shoppinglist
200 gram havermout
200-250 ml ongezoete amandelmelk
1 ei
5 grote medjoul dadels (ca. 100 gram)
1 appel
2 handjes rozijnen
5-6 kleine gedroogde vijgjes
flinke snuf koekkruiden
flinke snuf kaneel
vanille (uit een stokje of 1 tl bourbon poeder)
een snuf kardemom
een snufje zout
1 el bakpoeder

appelcake

Meer lekkers:
Osawacake: notenbrood met gedroogd fruit
Chocolade bananenbrood
Carrot cake cookies
Hartige muffins
Boekweitcrackers

Blijf up-to-date en volg ons op Facebook & Instagram (username @GlowMagNL).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *