Sneller lopen? 3 tips voor beginners

Intervaltrainingen en snelheidswerk zijn dé manier om aan je hardloopsnelheid te werken. Ben je nog niet zo lang aan het hardlopen? Dan zie je daar misschien een beetje tegenop. Met deze drie tips voor beginners werk je op een makkelijke manier aan je snelheid!

Korte passen
Het lijkt misschien alsof je sneller loopt wanneer je grote passen neemt, maar gevoel bedriegt! Met een korte en regelmatige pas loop je efficiënter. Let eens bewust tijdens een training op je pasgrootte. Maak kleinere passen en hou dat een paar minuten vol. Na een paar minuten laat je je aandacht even los, en loop je 1 of 2 minuten rustig door. Vervolgens herhaal je de routine. Voer de frequentie met elke training op, zo leer je jezelf aan om met kleine stappen en dus sneller te lopen.

Heuvels
Alleen het idee dat je er tegenop moet rennen bezorgt je misschien al zweet op je voorhoofd. Heuvels zijn misschien niet zo aanlokkelijk om op te rennen, maar wel goed voor je! Een heuvel (of trap!) op lopen is een prima manier om je spieren en gewrichten in je onderlichaam te versterken. En dat werpt z’n vruchten af voor je tempo. Pak dus af en toe toch die dijk, dat heuveltje of die steile brug mee. Naar boven lopen doe je het makkelijkst met je lichaam iets hellend naar voren, een korte pas en steady frequentie.

Eindsprint
Loop je steeds hetzelfde rondje in hetzelfde tempo? Sluit je training af met een eindsprint van 80-100 meter. Je zult merken dat het behoorlijk wat inspanning kost om je tempo op te voeren. Je daagt jezelf uit om uit je comfort zone te komen en je hartslag gaat flink omhoog. Deze tempoversnelling is niet alleen een goede prikkel, maar helpt je ook in de eindsprint van een wedstrijd én het bevordert je herstel. Loop na de sprint rustig uit.

Wil jij ook sneller lopen?

DSC_0609

Tags from the story
, ,

2 Comments

  • Wat een toffe blog, ik wist helemaal niet dat er zoveel fijne healthblogs waren. Ik zag je staan in de lijst voor zondag, leuk dat we dan met elkaar op wijn&spijs avontuur gaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.