Soepgoed: zwarte bonen en linzen

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Na een rondje hardlopen, een flinke wandeling, of een stuk op de fiets is niets zo lekker als opwarmen met een kom goede soep. Kies voor een verse soep met veel groenten vanwege de vezels en voor peulvruchten vanwege de koolhydraten en eiwitten. Je kunt eindeloos variëren met soep. Probeer dus vooral van alles uit, het kan bijna niet mis gaan.

Op de website van de Amerikaanse Runner’s World vonden we dit recept voor zwarte bonen soep met linzen. Deze dikke soep vult goed en is een prima bron van eiwitten, vezels en koolhydraten. Wij probeerden de soep na een koude duurloop en werden er lekker cosy van!

Snijd de ui en bak deze zacht in een pan op middelhoog vuur. Voeg een fijngehakt teentje knoflook, een halve theelepel chilipoeder, een halve theelepel komijn en een kwart theelepel paprikapoeder toe. Bak heel eventjes mee en voeg dan twee kopjes groentebouillon en één eetlepel tomatenpuree toe. Breng alles aan de kook. Voeg een halve kop rode linzen toe en kook het geheel in 25 minuten gaar. Wanneer je linzen uit blik gebruikt kook je ze maar een paar minuutjes mee. Spoel de zwarte bonen af, laat ze uitlekken en pureer de helft hiervan. Voeg de gepureerde bonen en de andere helft hele bonen toe aan de soep. Voeg daar nog een snuf peper en zout en het sap van de limoen aan toe en kook alles nog 5 minuten door.

Je kunt de soep eventueel garneren met koriander of peterselie. Smullen maar!

Shopping list:
1 ui
1 teentje knoflook
1/2 kop rode linzen
 (of 1 blik linzen )
1 blik zwarte bonen
klein blikje tomatenpuree
groentebouillon (van poeder of een blokje)
limoen
chilipeper
komijn
paprikapoeder
peper & zout

linzen free images

Tags from the story
, , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *