Speculaas met amandelen en chiazaad

Ook zo’n zin in speculaas en pepernoten nu het Sinterklaastijd is? We hebben een recept voor heerlijke speculaasbrokken voor je waarvan je iets verantwoorder kunt snoepen dan van de speculaas uit de supermarkt. In plaats van basterdsuiker gebruiken we kokosbloesemsuiker, een natuurlijke en ongeraffineerde suiker die B-vitamines en mineralen zoals magnesium, ijzer, zink en kalium bevat. Ook fijn: deze speculaas is easy peasy om te maken. Op pakjesavond zet je dus in een handomdraai een gezonde en lekkere traktatie op tafel!

Meng het speltbloem met kokosbloesemsuiker, bakpoeder, speculaaskruiden, chiazaad, zout, amandelmelk en kokosolie en kneed er een deegbal van. Laat het deeg een uur in de koelkast opstijven. Verwarm de oven voor op 175˚C. Bekleed een bakplaat met bakpapier en rol het deeg uit in een rechthoek van ongeveer 1 cm dik. Druk de amandelen erin en bak de speculaas in 30 tot 35 minuten gaar. Laat de speculaas afkoelen en breek of snijd in stukken. Laat dat heerlijke avondje maar komen!

Shoppinglist
200 gram speltbloem
100 gram kokosbloesemsuiker
2 tl (wijnsteen)bakpoeder
2 el speculaaskruiden
3 el chiazaad
3-4 el amandel- of sojamelk
100 gram kokosolie (gesmolten)
handje amandelen (ongezouten en ongebrand)
snuf zout

speculaas

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *