Sportbeha kopen? 4 handige tips

Een goede sportbeha is een must voor een comfortabele workout. Of je nu grote of kleine boobies hebt, je kunt niet zonder! Zeker bij high impact sporten zoals hardlopen, aerobics of boksen is het dé basis om je ladies te ondersteunen. Maar hoe koop je een sportbeha? Hoe weet dat de maat goed is? En dat het allemaal fijn blijft zitten? Passen! En heel belangrijk: move it!

Een goede sportbeha is een best een uitgave. Om zeker te zijn dat dit basis item je geld waard is kun je veel meer doen dan alleen maar passen: bewegen! Denk je dat dit gek is? No worries! Er hangen geen camera’s in het pashokje en niemand spiekt stiekem om het hoekje. Dus… trek verschillende modellen aan en doe deze moves.

1. Breathe
Het is lastig sporten als je onvoldoende lucht krijgt. Fijn ademen in je sportbeha is dus geen overbodige luxe. Ga stevig staan en haal een paar keer flink adem. Vul je longen volledig zodat je borstkas goed uitzet. Knelt de BH ergens? Doet het zeer of voelt het ongemakkelijk? Word je belemmerd in je ademhaling? Probeer een maatje groter!

2. Put your hands up in the air
Wanneer je de BH aan hebt breng dan een aantal keren je armen goed boven je hoofd. Piept je boob er aan de zijkant uit? No go! Dan is de BH ofwel te klein, of het model is niet voor jou geschikt.

3. Jump
Spring! Dat is namelijk wat je ook buiten of in de sportschool doet, dus waarom niet in het pashokje? Spring een aantal keren goed op en neer en kijk kritisch in de spiegel. Blijven ze op z’n plek? Oké! Gaan je borsten nog flink op en neer? Dan kun je beter een maatje kleiner pakken of een ander model proberen.

4. Move
Ben je een hardloper? Beweeg je armen dan langs je lichaam zoals bij het hardlopen. Ben je een bokser? Stoot dan een rechtse en linkse directe. Doe je aan crossfit? Doe dan een denkbeeldige pull up in de paskamer. Alleen door beweging kom je er achter of je de juiste BH qua model en maat te pakken hebt. Let erop of de BH nergens knelt, geen rode plekken of striemen achter laat en of alles in place blijft.

Hoe pas jij je sportbeha? Doe je ook al deze moves?

sport bh_1

Afbeelding header: nike.com 

 

Tags from the story
, , , , ,

1 Comment

  • Oh handige tip! Als ik het lopen verder volhou dan ga ik er mij waarschijnlijk eentje halen, goed om te weten waar je rekening mee met houden :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.