Deze sporten kun je prima in de winter doen

Ja het is koud buiten. And I love it! Maar ik weet ook dat veel mensen liever in de winter onder een dekentje kruipen en het sporten schiet er dan toch iets sneller bij in. De winter is nu eenmaal een heel ander seizoen dan de zomer. Maar… dat betekent niet dat je niet kunt sporten. Sterker nog, de winter biedt juist ook weer volop kansen om een aantal sporten te proberen, opnieuw op te pakken of misschien wel vast te houden. Welke sporten kun je prima in de winter doen?

Hot yoga
Oh boy, wat is dat lekker! Ja hot yoga voelt in de zomer toch anders dan in de winter. Juist in de winter krijg je een soort sauna effect. Het is buiten koud en donker en in de verwarmde studio werk je aan kracht en flexibiliteit. Tegelijkertijd geef je ook je hoofd een rustig moment. Een kop kruidenthee en warme douche na afloop en je bent helemaal rozig en voldaan. En bovendien: je slaapt extra lekker!

Schaatsen
Jaaaaaa, het is weer schaatsweer! Nee, dat betekent niet perse buiten schaatsen, want dat lijkt steeds minder vaak voor te komen. We hebben natuurlijk een aantal vaste schaatsbanen in Nederland, maar dit is ook het seizoen waarin tijdelijke schaatsbanen weer worden opgezet. Dus… Ga jij ook voor een paar rondje op de ijzers? Het is een super goede workout, reken maar dat je sterke benen krijgt! perfecte wintertraining voor fietsers of triatleten. Op 2 december gaat de tijdelijke schaatsbaan in Rotterdam open en reken maar dat ik voor een paar rondjes ga!

Zwemmen
Gek genoeg vinden veel mensen het moeilijk om naar het zwembad te gaan in de winter. Maar eenmaal in het zwembad is lekker warm en lig je comfortabel binnen met een dak boven je hoofd. Dus why not? Zorg dat je goed aangekleed naar het zwembad toe gaat en je haar föhnt of een muts meeneemt voor de terugweg. Na het zwemmen spring je onder de warme douche (ja die hebben ze echt in elk zwembad!) en dan begint jouw winterse dag toch echt prima hoor!

Off road running
En ja, we kijken nu naar binnen opties, maar buiten sporten kan ook heerlijk zijn in de winter. Naast je vaste hardlooprondjes is dit misschien wel hét moment om buiten de gebaande paden te gaan. Alles is mooi buiten, het bos ruikt geweldig en helemaal fijn is het als je straks misschien wel weer sneeuw kunt voelen knisperen onder je schoenen als je die heuvel opstuift. Dus verruil het gebruikelijke asfalt juist nu ook eens voor natuurgebied met bos, strand, duin of hei en je hebt een supergave winterse workout te pakken. daarna wel warme chocomel met slagroom! ;-)

Beeld zwemmen: Vivienne Magalie Photography

Meer sport:
Zo zorg je goed voor je hardloopschoenen;
Goggles guide: welke zwembril moet je hebben?
Nu het triatlon seizoen voorbij is
Let’s go outside: deze workout doe je lekker zelf!

Blijf up-to-date en volg ons op Facebook & Instagram (username @GlowMagNL)

 

 

Tags from the story
,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.