Zo blijf je wél sporten in het najaar

Het is weer donkerder, de temperatuur daalt en het is nat buiten. In de zomer heb je misschien een fijne sportroutine op kunnen bouwen met de vroege ochtenden of lange avonden in het zonnetje. Maar merk jij ook dat het alweer lastiger wordt om je hardloopschoenen aan te trekken of op de fiets naar de sportschool te gaan? De herfst is prachtig maar eerlijk is eerlijk: naar buiten gaan wordt steeds een beetje moeilijker. Met deze tips blijf je wél gewoon sporten in het najaar!

#1 Stel een doel
Sporten zonder concreet doel is voor veel mensen moeilijk. Maar met een concrete stip aan de horizon wordt het een stuk makkelijker om daadwerkelijk te trainingen te doen. Dus geef je op voor die toffe obstacle run met vrienden of dat loopevent aan het eind van het jaar. Dat geeft je een prima reden om goed door te trainen. Zijn events niet zo jouw ding, maak dan een mooie challenge voor jezelf. Vijfhonderd meter aaneengesloten zwemmen, je snelste 5 kilometer ooit, of honderd push ups voor het einde van het jaar? Ga ervoor!

#2 Plan het in
We plannen van alles in; vergaderingen, sociale afspraken, boodschappen, familiedingen… Maar we vergeten vaak onze sportactiviteiten in te plannen. Daardoor krijgt het minder prioriteit en laat je het eerder schieten. Zonde! Plan dus je sportactiviteit, zet het in je agenda zoals je ook die vergadering of afspraak erin zet. Op die manier ‘reserveer’ je de tijd voor jouw training en vergroot je de kans om daadwerkelijk te gaan. De “ik zie wel wanneer ik ga deze week” instelling is voor niet veel mensen weggelegd om vol te houden. Dus: pak je agenda en plan die workouts in!

#3 Prepping is everything
Een goede voorbereiding is het halve werk. Ga je de volgende dag sporten, leg dan ’s avonds al je kleren klaar of pak je sporttas in. Als alles klaar ligt is er bijna geen weg terug. Check het weer en kies je kleding met zorg voor de juiste weersomstandigheden, laat je niet verrassen. Maar prep ook vast je lunch en zorg voor voldoende gezonde snacks, zodat je genoeg energie hebt voor je workout!

#4 Denk aan de beloning
Oeh, die warme douche, de goede maaltijd en het gevoel dat je hebt in je lijf na het sporten… Vooraf vergeet je gauw hoe fijn het voelt als je klaar bent. Denk aan dat gevoel van overwinning als je jouw kilometers hebt gemaakt of training hebt gedaan. Of het warme water op je huid, dat heerlijke bord dampende soep, of met dikke sokken op de bank als je klaar bent. Die beloning voel je alleen maar als je bent geweest, dus go!

#5 Ga samen
Je kunt natuurlijk alleen sporten en die ‘you-time’ is ook hartstikke lekker. Maar samen sporten werkt vaak nóg meer motiverend. Want als je weet dat jouw sport buddy je op komt halen, dan ga je natuurlijk niet meer afzeggen. Samen sporten geeft je eigenlijk een heel vriendelijke stok achter de deur. En dat geldt vaak over en weer. Dus help elkaar en ga lekker samen!

#6 Check social media
Heb je écht geen zin? Open dan Instagram of lees je favo sport of health blogs! Als je ziet dat anderen wél gaan en het ook nog eens op social media delen, krijg je vaak nét even dat extra zetje in de rug dat je nodig hebt. Laat je motiveren door de fitgirls en –boys die de regen en kou hebben getrotseerd en ga ze achterna!

#7 Just go
Just go? Is het zo simpel? Ja eigenlijk wel… Denk niet na! Heb je geen zin? Geef het geen ruimte! Denk niet na over alle excuses die je kunt verzinnen. Analyseer en redeneer niet alles plat. Geen zin? Who cares? Ga gewoon! Zeker weten dat je achteraf héél blij bent dat je je verstand even op nul hebt gezet. You can do it!

Deze blog is gemaakt in opdracht van CZdirect, om jou te helpen om op een leuke en makkelijke manier gezond te leven. Kijk voor meer informatie op de website van CZdirect.

Beelden: Vivienne Magalie Photography

Meer sport:
Deze sporten kun je prima in de winter doen
Zo zorg je goed voor je hardloopschoenen;
Goggles guide: welke zwembril moet je hebben?
Nu het triatlon seizoen voorbij is
Let’s go outside: deze workout doe je lekker zelf!

Blijf up-to-date en volg ons op Facebook & Instagram (username @GlowMagNL)

 

 

 

Tags from the story
, , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.