5 voordelen van sporten met je kinderen

Een tijdje geleden schreef ik een blog over hoe je een fitte moeder wordt. Daar kreeg ik veel leuke reacties op! Ook gaf iemand de tip om samen met je kind te gaan sporten. Helemaal in mijn straatje, want dat doe ik ook altijd.

Deze week las ik in een blog over sportende ouders dat niet alleen moeders wel wat fitheidstips kunnen gebruiken, maar ook hun kinderen. In Nederland sporten zowel kinderen als ouders te weinig. En de cijfers zijn bij ouders nog erger dan bij kinderen, maar daar hoor je nooit iets over.

Dé oplossing: samen sporten! Samen sporten met je kinderen heeft veel voordelen:

  • Het is gezellig. Het is altijd leuk om samen met je kinderen iets actiefs te doen. Zeker als het een vast uitje wordt gaan ze ernaar uitkijken en wordt het jullie momentje samen.
  • Het scheelt tijd. Je hoeft geen tijd in te ruimen om zelf te sporten of voor de sport van je kids want je combineert het, hoe efficiënt is dat!
  • Het scheelt geld. Je hoeft geen geld uit te geven aan een oppas of een dure sportschool met crèche.
  • Geen schuldgevoel. Je hoeft je niet schuldig te voelen als je weggaat om te gaan sporten want je neemt ze mee.
  • Je geeft het goede voorbeeld. En hopelijk doet dit goede voorbeeld goed volgen.

Wat kun je doen?

  • Hardlopen met je kleintje(s) in de wagen of naast je op een eigen fietsje.
  • Fietsen met een fietskar. Bakfietsen of mamafietsen gaan vaak niet zo vlot maar een fietskar kan ook achter een sportieve fiets en dan wordt het een goede workout.
  • Sporten samen met je kind. Bodyweight oefeningen zijn ineens een stuk zwaarder met je baby in je armen of je kleuter op je rug. En cardio doe je lekker samen, rennen, springen, tijgeren, kids kunnen er geen genoeg van krijgen en jij bent na een half uurtje ook goed stuk. En lol gegarandeerd!

Vaders raad ik aan om het boek Trainen met je kinderen, de volledige workout voor sportieve vaders van Justus Verkerk te lezen. Misschien kun jij het voor je man bestellen voor Sinterklaas of Kerst? Het is grappig maar ook echt nuttig en praktisch. Geweldig boek!

Wanneer iemand jouw kinderen later vraagt hoe het komt dat ze zo sportief zijn kunnen ze zeggen (denk aan de stem van will.i.am): I got it from my mama!

sporten met je kinderen

Lees ook:
Gezond eten met je gezin: tips & trucs
Sporten tijdens je zwangerschap
Zwanger en buikspieren trainen, hoe zit dat nou precies?

Blijf up-to-date en volg ons op Facebook & Instagram (username @GlowMagNL).

 

The following two tabs change content below.
Josine Gräfe is prenatal & postnatal fitness specialist. Zij heeft een baby, een kleuter en twee (bonus)pubers. Naast de trainingen die ze geeft probeert ze zelf ook zoveel mogelijk te sporten, vaak is dit met een baby in haar armen of een kleuter op haar rug. Josine werkt als Master Trainer & Projectmanager bij AALO Opleidingen BV en is Founding Mother van De EnergieBrigade.

1 Comment

  • Ondanks dat ik zelf voorlopig nog niet van plan ben om kinderen te nemen (ben 18 haha), vind ik het wel een goed artikel. Ik denk namelijk dat samen sporten met je kinderen een hele goede manier of om zowel geld als tijd te besparen, maar ook om kinderen inderdaad het goede voorbeeld te geven. Er zijn namelijk genoeg kinderen die sporten helemaal niks vinden, maar ik denk dat dit verandert als je het van jongs af aan met jou ouders hebt opgebouwd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.